De Waterlandse Golfclub speelt op Golfbaan Waterland Amsterdam, die sfeervol gelegen is aan de rand van Amsterdam. De parkbaan is geheel gerenoveerd en is na de aanleg van drainage en verharde paden 365 dagen per jaar geopend.

Leden betalen een jaarcontributie aan de club en kopen een jaarkaart die onbeperkt speelrecht geeft. Er is bij de Waterlandse Golfclub géén sprake van entree-gelden,obligaties of aandelen. Er is ook géén wachtlijst. Je kunt vandaag lid worden.

1.
De Waterlandse Golfclub
speelt op Golfbaan Waterland Amsterdam.

Bij welke golfclub in Amsterdam kun je 365 dagen per jaar
spelen op een qualified 18-holes baan?
Dat kan alleen bij de Waterlandse Golfclub waarvan de leden Golfbaan Waterland Amsterdam als homecourse hebben.
Er is bij onze club geen sprake van verplichte entreegelden, obligaties of aandelen. Leden betalen een jaarcontributie aan de club en kopen een jaarkaart die onbeperkt speelrecht geeft. Er is genoeg ruimte om door de week en in de weekends te spelen en je kunt meestal nog kort tevoren reserveren.

Je bent als clublid automatisch lid van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en je ontvangt het NGF Golfjournaal.

De Waterlandse Golfclub verzorgt je handicap-registratie als je qualified speelt.
Golfbaan Waterland Amsterdam levert kwaliteit. De fairways zijn goed gedraineerd, er zijn verharde paden aangelegd, de greens en de bunkers zijn gerenoveerd en de baan wordt intensief en deskundig onderhouden. Het is een schitterende parkbaan met zeer gevarieerde holes, grenzend aan een natuurgebied.
Het sfeervolle restaurant biedt een regelmatig wisselende kaart en uitstekende wijnen. Het grote terras geeft uitzicht op de greens van hole 9 en 18.

2.
Je zoekt een gezellige, laagdrempelige golfclub waar je je passie voor de golfsport kunt delen met anderen.

De meeste golfcontacten ontstaan al snel als je regelmatig op dezelfde baan speelt. Veel leden van de Waterlandse Golfclub spelen twee of meer keren per week op onze homecourse aan de Buikslotermeerdijk in Amsterdam Noord.

Als je lid wordt, leer je de andere leden ook gemakkelijk kennen tijdens de vele clubwedstrijden. De wedstrijdcommissie zorgt ervoor dat de flights zo gemengd mogelijk worden samengesteld. Zo speel je elke keer met anderen.

3.
Je wilt graag deelnemen aan de
vele clubwedstrijden.

De Waterlandse Golfclub organiseert door het hele jaar wedstrijden.
Bij open wedstrijden betalen gasten naast de greenfee €3 aan de wedstrijdcommissie.

Het zijn er teveel om op te noemen. Globaal gaat het om:

• Wekelijkse wedstrijden zoals de inloop-wedstrijden op dinsdagmorgen en dinsdagmiddag /-avond.
  • Eenmalige wedstrijden met een feestelijk karakter, bijvoorbeeld aan begin en eind van het seizoen, op Pinksteren en Pasen of gekoppeld aan goede doelen zoals het Handicart-fonds.
  • Wedstrijden om het strokeplay- en matchplaykampioen-schap van de club.

Op www.waterlandsegolfclub.nl is alle informatie over de
wedstrijden te vinden. Via het leden login kunt u zich inschrijven voor de wedstrijden.
De wedstrijden worden georganiseerd door clubleden.

4.
Je zoekt een club waar je met het
hele gezin kunt golfen.

De Waterlandse Golfclub is er voor iedereen. Het prettige aan de golfsport is dat iedereen, ongeacht spel-niveau, sekse of leeftijd, samen kan spelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de handicap-verrekening en door van verschillende plaatsen in de baan af te slaan. Daardoor is golf ook een leuke gezinssport.

Lessen en oefenen

Je kunt op de golfbaan les nemen bij PGA-pro’s en er is een ruime driving-range om in te slaan en te oefenen.
Voor beginnende golfers is er een par-3 oefenbaan van negen
holes: een leuke plek om het spel aan je kinderen en kleinkinderen te leren of met het hele gezin te oefenen.

Handicart

Voor wie het lopen van 18 holes te zwaar is, verzorgt de club buggies, die dankzij de donateurs van de Stichting Handicart voor leden tegen een klein bedrag te huur zijn. Dat maakt het voor velen mogelijk om ondanks lichamelijke beperkingen te blijven golfen.

5.
Je wilt in een clubteam deelnemen
aan de jaarlijkse NGF-competitie.

Elk jaar in april en mei spelen teams van de WaterlandseGolfclub in de landelijke competitie van de Nederlandse Golf Federatie.

Leden met een handicap van 26/28 of lager kunnen deelnemen aan de teams voor:

• heren
  • dames
  • heren senioren
  • dames senioren.

Elke poule bestaat uit vijf clubteams die het op de vijf homecourses tegen elkaar opnemen. Per wedstrijd zijn telkens vier van de clubteams actief. Het vijfde team is thuisteam, ontvangt
de andere teams op de eigen homecourse en speelt die dag zelf niet.
Ter voorbereiding van de uitwedstrijden kunnen de spelers tegen een gereduceerd tarief voor-spelen op de vier andere, voor hen minder bekende banen.
Deelnemen aan de NGF-competitie is een leuke manier om andere golfers en andere golfbanen te leren kennen.

6.
De Waterlandse Golfclub is
vanuit Amsterdam en omstreken
gemakkelijk bereikbaar.

Route 1
A10 vanuit de Zeeburgertunnel.
Neem afrit S115.
Ga na de afrit linksaf over het viaduct.
Zie daarna ‘Alle routes’
Route 2
A10 vanuit de Coentunnel.
Neem afrit S115 en ga na de afrit rechtsaf.
Zie hierna ‘Alle routes’.
Route 3
Vanuit de IJ-tunnel of vanuit Volendam.
Neem de ringweg richting Amersfoort.
Neem de afrit S115 en ga na de afrit rechtsaf.
Zie hierna ‘Alle routes’.
Alle routes
Volg hierna de IJdoornlaan.
Ga bij de rotonde rechtdoor.
Ga bij het 2e stoplicht rechtsaf de Beemsterstraat in.
Volg de borden die je naar de golfbaan wijzen.