• Verslag 1 mei dames 1/36 holes op de Golfbaan de Haarlemmermeersche

  Team Dames 1 – 36 holes mogen op de Golfbaan de Haarlemmermeersche spelen.

  Het is ons weer gegund en hebben mooi weer, net als de vorige keren, al stond er nu gelukkig geen wind (is ook wel eens lekker). We waren met 4 dames donderdag wezen voorspelen en dat was toch erg nuttig waardoor we nu wat betere keuzes konden maken, al pakt dat bij de 1 wat beter uit dan bij de ander. We mogen dit keer tegen Zeegersloot spelen, deze dames hebben over het algemeen single handicap, maar dat mag de pret niet drukken. Wij laten ons niet van de wijs brengen en spelen ons eigen spel.

  We beginnen met de Foursomes, maar de dames van Zeegersloot waren goed op dreef en  hebben wij s’morgens geen punten kunnen scoren. S’ middags bij de Singles hebben Marjolijne, Chantall en Astrid wel een mooie partij laten zien en ruim gewonnen van de dames (Gefeliciteerd). De rest waaronder ondergetekende hadden minder geluk, de dames van onze partij waren helaas wat stabieler in hun spel. Ik kwam toch elke keer wat metertjes te kort en lag dan een slag achter of was de approach van mijn tegenstander zo mooi dat het BIJNA kansloos was om de hole te winnen, toch heb ik veel holes gelijk kunnen maken, maar op het einde “I RUN OUT OF HOLES”.

  Al met al hebben we een prachtdag gehad met gezellige mensen en prima eten. Voor ons is het nu klaar, geen punten meer te behalen. Winnen was denk ik een utopie, dus gingen we voor de gezelligheid. Voor mij was het de eerste keer 36 holes, maar ik zeg volgend jaar weer.

  Volgende week zijn we gastvrouw en wordt het een spannende strijd in onze poule op de Waterlandse, waar de Haarlemmermeersche, Zeegersloot en Dirkshorn gaan strijden voor de winst. We gaan het zien, MAY THE BESTE TEAM WIN!

  Danielle Streur

 • Competitie verslag Dames 1 – 36 holes zondag.

  Wat hadden we een fantastische mooie dag en zoals altijd zijn de vrouwen van Dirkshoorn heel gezellig om tegen te spelen. En ondanks dat we met 8 – 10 hebben verloren.

  Over de baan Zeegersloot waren de meningen verdeeld. De eerste 9 beter/leuker dan de tweede 9? Iedereen was het er mee eens, de baan was keihard en de greens zeer wisselend. En de wind waait hard over de eerste 9.

   Samen met mijn maatje-in-golf Astrid speelden we ’s ochtends tegen Anouk (hcp 11.3) en Judi (hcp 7.8). Altijd fijn om als eerste weg te mogen, want dan hoef je nooit te wachten. Wel stonden al op min 2 na de 9de. En het werd er niet beter op. Astrid en ik waren lekker aan het klussen met verkeerde richting, te kort, te lang, in het water, in de bunker en nog een keer en van dat soort dingen, dus we mochten al vroeg aan de lunch. Gelukkig bleef de stemming prima, zelfs met de enigszins bijzonder lunch.

   ’s Middags was mijn tegenspeelster Judi, een jonge golfprofessional (niveau 3), padel coach, skister, kortom een zeer sportief type. En wat kan zij prachtig golfen. Met haar driver sloeg ze, in het ochtend rondje, zonder probleem over de 200 meter. Een plezier om naar te kijken. 

  In de ochtend, dacht ik nog, nou… dat gaat vanmiddag nog wat worden. Eens kijken of ik de tweede 9 ga halen…      Dus ik ging lekker rustig de middag wedstrijd in met de gedachte; it is hers to lose. Maar in de middag liep haar spel toch wat anders. En dat van mij trouwens ook. Ik won met 2 up op de 17de! Hoe onvoorspelbaar is dit spelletje… En hoe leuk in dit geval!

  ’s Ochtends wonnen Marjolijne en Jolanda en zorgde voor 2 punten. ’s Middags waren het Jolanda, Yrma en ik die voor de andere 6 punten zorgde. 

  Het was een hele gezellige dag met z’n 6-en met leuke gesprekken, gelach en allemaal lekker gespeeld. Dagen zoals je er wel meer van wilt.

  Volgende week onze laatste wedstrijd. En volgend jaar toch maar weer 36 holes, dames?

   Cara

   

 • 10 april 2022 Dames 1/36 verliest op de Amsterdamse Golf Club

  Na de eerste overwinning op de gastvrouwen van deze week AGC ging Dames 1 vol goede moed naar Spaarnwoude. Voorspelen was niet gelukt omdat de voorjaarsstorm van donderdag roet in het eten gooide. Omdat Cara verhinderd was, hadden we Marijke Vlieger, matchplay kampioene 2021, bereid gevonden om ons team te versterken. Deze week was de wedstrijd tegen dames 2 van de Haarlemmermeersche Golfclub die een sterk team heeft met (deze week) handicaps tussen de 10,4 en 12,8.

  Bij de foursomes mochten Marjolijne en ik het spits afbijten en al snel waren we onder de indruk van het spel van de dames van de Haarlemmermeersche. Ze sloegen recht en ver en vooral de approaches waren bijzonder accuraat.  Dat je voor golf geen grote spierballen hoeft te hebben bewees Gerty, een petieterig, frêle dame die iedere approach een klein metertje naast de vlag speelde. Om gek van te worden! Wij gingen ook niet heel slecht maar hier konden we niet tegen op en we verloren de partij dan ook met 3/2.

  Het tweede duo was Astrid en Marijke. Zij maakten het spannend tot de laatste hole en kwamen na een achterstand van -1  aan het begin van hole 18,  toch mooi met All Square van de baan af. Puntje verdient, verdiend puntje!

  Als laatste foursome speelden Yrma en Daniëlle hun wedstrijd. Deze twee dames blijken elkaar heel goed aan te vullen. Vorige week putte Danielle als een dolle en deze week hoefde Yrma niet eens te kijken waar de hole was, ze gingen er allemaal in. Ze wonnen dan ook met 3/2 wat de stand in de ochtend gelukkig helemaal gelijk trok, beide teams hadden 3 punten.

  Na de, voor sommige heel korte, lunch begonnen we de singles vanaf hole 10. Bij de tweede 9 holes op de Amsterdamse Golf Club is bijna bij elke hole water in het spel. Niet alleen naast de holes maar vaak ook dwars over voor de greens. Dat maakte het spel erg moeilijk.

  Ook deze week hadden we een fan, Jan Bosbaan stond aan het eind van hole 18. Hij kon ons mooi vertellen hoe de andere singles verliepen. Wat bleek, iedereen had het zwaar en bij het keerpunt stonden we dan ook allemaal 2 of 3 down.

  Het probleem bij matchplay, wat we allemaal wel herkennen, is dat terugkomen van een achterstand moeilijk blijkt te zijn. Je tegenstander vindt het prima om een hole “te halfen” en speelt rustig mee en jij moet alle risico’s nemen om de achterstand in te lopen. Helaas lukte dat afgelopen zondag bij geen van ons. We verloren allemaal ruim 5/4 of 4/3 onze singles wat een eindstand opleverde van 15-3 voor de Haarlemmermeersche Golfclub.

  Na twee wedstrijden staan we nu met 18 punten precies in het midden van onze poule. 24 april spelen we bij Zeegersloot. We zijn benieuwd wie ons dan komt aanmoedigen.

  Jolanda van Leeuwen

 • Verslag 03 april 2022 Het dames 1/36 holes team naar Dirkshorn

  Het zonnetje scheen in Dirkshorn!Zondag 3 april was de eerste wedstrijd voor de Dames 36 holes, Poule D11, in Dirkshoorn. Omdat we een vroege start hadden vertrokken we rond 7:00 uur uit Amsterdam, Amstelveen en iets later uit Almere. Na de koffie en de teamopstelling op naar de driving range. Prompt was daar de eerste bui dus de regenbroeken aan, ijsmutsen op en zoveel als mogelijk laagjes bovenkleding waarmee draaien nog net mogelijk was.

  Om 9:00 uur precies begonnen Cara en (onze) Astrid tegen Astrid en Anita van de Amsterdamse Golf Club aan de eerste foursome. De gezamenlijke playing handicap van Cara en Astrid is 37, de gezamenlijke playing handicap van de Amsterdamse dames is 24! Dat beloofd dus een moeilijke pot te worden. Cara was de week voor de competitie haar swing helemaal kwijt maar met hulp van onze trouwe Pro Daniël, blijkt die weer helemaal terug. Cara en Astrid winnen de partij met 3/2. De eerste punten van dit jaar zijn binnen.

  Als tweede mogen Marjolijne en ik (gez. Pl. Hcp 44) tegen Karina en Teri (gez. Pl. Hcp 38). Normaal zijn Marjolijne en ik een redelijk constant team maar nu wisselden we elkaar af met fouten en foutjes. We konden de schade een tijdje beperkt houden maar eenmaal 3 holes down kwamen we niet meer terug. Soms wonnen we wel nog een hole maar nooit twee achter elkaar en we verloren de partij met 2/3.

  De derde foursome zijn Daniëlle en Yrma (gez. Pl. Hcp 46) tegen twee jonkies Nienke en Liesanne (gez. Pl. Hcp 47). Het debuut voor Daniëlle in de 36 holes competitie verliep prima want “de oudjes” hadden geen enkel probleem met de jonkies en wonnen de partij met 4/3

  Een verrassing tijdens de foursomes was dat Jan Molenaar als trouwe Waterlander even kwam kijken. Eerst met goede tips bij hole 10 en later strategisch opgesteld bij hole 15 kwam hij ons aanmoedigen. Super leuk Jan!

  Ook met het weer eigenlijk steeds beter. Na twee flinke buien met hagel en wind werd het droog en verschenen er een prachtige Hollandse wolken aan de hemel. Het zonnetje scheen fel maar de wind werd ook steeds harder dus er werd heel veel van kleding gewisseld. Muts af, petje op, jasje uit, body-warmer aan, o nee toch te koud, windbreaker aan, o nee toch te warm, fleecetrui aan ……

  Na een prima verzorgde lunch weer de baan in voor de singles. Cara, Astrid en Daniëlle tegen beduidend lagere handicappers, Marjolijne, Jolanda en Yrma tegen vergelijkbare handicappers. Er werd geen wedstrijd verloren door de Waterlanders, 5 overwinningen en 1 gelijk spel. Uitslagen zie Golf.nl De einduitslag Waterlandse 1 – Amsterdamse 1 was een overwinning met 15-3!

  Tijdens een gezellig diner met roze wangen van het zonnetje, de vermoeidheid en de wijn trokken we allemaal de conclusie: “Wat is competitie spelen toch weer super leuk!”

 • 3 april 2022 De NGF competitie voor de dames 1/36 holes gaat beginnen!!!

  De dames 1/ 36 holes gaan 3 april naar de golfbaan van Dirkshorn en spelen onder leiding van captain Jolanda van Leeuwen de 1ste wedstrijd tegen de dames van de Amsterdamse Golf Club. We wensen de dames veel plezier en succes toe.

  De competitie coordinator

 • 8 MEI: Waterlandse – Zaanse op Golfbaan Westwoud

  Zondag 8 mei was alweer de laatste competitiedag. Wij stonden onderaan op de ranglijst met 0 wedstrijdpunten dus degradatie naar de derde klasse was al een feit. Desalniettemin gingen wij met een goed gevoel naar de Westfriese of te wel golfbaan Westwoud.

  Het weer was goed, lekker zonnetje maar wel met een koud windje. Na de ontvangst met koffie en appeltaart konden we starten met de dubbels, als eerste Marleen en Tjitske. Zij kwamen al snel op 4 down maar wisten het nog een beetje terug te brengen tot 2 down. Na hole 8 was het echter afgelopen, helaas met 2/1 verloren.

  Het tweede duo was Marianne en Yvonne, zij hadden al eens een dubbel gewonnen samen dus wilden zij dat nog eens proberen. Dat ging goed en was spannend tot de laatste hole maar helaas toch verloren met 1/0. Als laatste duo gingen Gonnie en Juana de baan in maar ook hun tegenstander was te sterk en verloren zij met 3/2. Geen punten in de ochtend voor de Waterlandse.

  Na een heerlijke lunch in het zonnetje op het terras konden we beginnen aan de singles, hopelijk konden we daar toch nog wat puntjes binnen halen. Als eerste vertrok Marleen tegen een jonge tegenstandster met handicap 8,8. Dat liet ze gelukkig niet zien in de wedstrijd en vooral in het korte spel bleek Marleen deze keer sterker te zijn en zij won deze wedstrijd dan ook overtuigend met 6/5! Hoera, toch 2 puntjes binnen! Als tweede ging Tjitske de baan in en zij heeft het volgehouden tot de laatste hole en kwam er af met een gelijkspel dus weer 1 puntje! Even dachten we aan een opleving maar dat was toch iets te enthousiast gedacht, alle andere singels konden de wedstrijd niet naar zich toe trekken en zo hebben we ook deze laatste competitiedag verloren met 15-3.

  De grote winnaars van onze poule waren de Heemskerkse dames dus zij promoveren dan ook verdiend naar de 1e klasse. Ons team degradeert samen met de Westfriese dames naar de derde klasse.

  De zomercompetitie zit er op, al met al hebben we 5 heerlijke zondagen gehad met hele sportieve wedstrijden en leuke tegenstanders. We bedanken Daniël nog voor de lessen, René Veerkamp voor de coördinatie en golfbaan Waterland voor een goed verlopen gastvrouw dag.

   

  Graag tot volgend jaar!

   

  Dames 27 holes: Gonnie, Gro, Jannette, Juana, Marianne, Tjitske, Yvonne & Marleen

 • Verslag 1 mei, dames 1/27 zijn gastvrouw.

  Een mooie golfdag staat onze gasten te wachten: het is prachtig weer, weinig wind en een baan die er mooi bij ligt.

  Na de ontvangst met koffie en gebak gaan de koppels de baan in. De Heemskerkse neemt het op tegen de Zaanse en de Westfriese speelt tegen de AOC.

  Om een goede doorstroming te bevorderen spotten we op hole 2. Dat scheelt heel wat gezoek naar ballen en wordt gewaardeerd door de teams. Na de goed verzorgde lunch gaan de singles van start.

  Uiteindelijk winnen de Heemskerkse dames en ook AOC doet goede zaken. Deze twee teams zullen volgende week op de Westfriese tegen elkaar strijden voor het kampioenschap.

  Op het terras is het nog even genieten van de zon en van de hapjes en drankjes. Daarna is het tijd voor het diner in het clubhuis.

  Alle teams waren enthousiast over de baan en tevreden over de horeca. En wij ook, dank!

 • Verslag 24 april dames 1/27 holes Waterlandse tegen Heemskerkse

  Onze derde competitie wedstrijd is bijna een thuiswedstrijd want we spelen in Amsterdam op de Old Course. We hebben de (9 holes) baan een paar dagen eerder verkend en er zitten lastige holes bij maar het lastigst zullen wij het hebben met onze tegenstandsters want hun handicaps liggen flink lager dan die van ons. Het is zonnig weer met flink wat wind maar we hebben er zin in.

  Marleen en Tjitske (gez.pl.hcp 44) bijten de spits af tegen het Heemskerkse koppel (gez.pl.hcp 19). De eerste hole wordt gehalved door een fantastische putt van Marleen, daarna halven we nog een hole maar op hole 6 is het gedaan, 3/4. Marianne en Juana weten langer stand te houden maar moeten op hole 9 helaas het onderspit delven, 0/1.  Gonnie en Gro eindigen ook met verlies, 2/4.

  Helaas geen punten gepakt in de ochtendsessie.

  We genieten van een uitstekende lunch op het terras. Yvonne en George  komen ons nog even  aanmoedigen voor de singles. ’s Middags starten we vol optimisme met de singles.

  Marleen moet haar meerdere erkennen in haar tegenstandster (hcp 4,7!), 7/6 Gro en Marianne maken het hun tegenstandsters lastig maar kunnen de partijen niet naar zich toetrekken, resp. 2/4 en 2/3. Tjitske staat bij de turn 2 up maar weet dit niet vast te houden en op hole 18 is het gedaan, 2 down. Juana houdt ons heel lang in spanning maar op hole 18 gaat zij er met de winst vandoor, 0/1!  Een mooie prestatie. Dan is het wachten op Gonnie. Die partij moet ook op hole 18 beslist worden. De tegenstandster maakt een chip-in en dat betekent dat de wedstrijd gehalved wordt. Eerst even teleurstelling bij Gonnie maar later toch blij met dit resultaat.

  Einduitslag: 15-3 voor de Heemskerkse.

  Er zijn hapjes en drankjes op het terras en daarna hebben we een goed en gezellig diner met de Heemskerkse dames en de gastvrouwen van de Old Course.

 • 10 April: Dames 1/27 holes Waterlandse – Westfriese

  Onze tweede wedstrijd was op de Heemskerkse golfbaan, de hele week zag het er naar uit dat er in het weekend geen buggies in de baan mochten. Gelukkig op zondagochtend werd er besloten dat het wel mogelijk was. De grootste verrassing was natuurlijk dat het de hele dag stralend weer was met wel een frisse wind.
  Onze tegenstander was de Westfriese, een groep met gezellige dames. Onze teams voor de ochtend waren Gro en Gonnie, Tjitske en Jeanette en Marianne en Yvonne. Het laatste koppel haalde de eerst 2 punten binnen. 

  De lunch stond klaar en die lieten we ons lekker smaken.
  Daarna gingen de singles van start, de start volgorde was: Gro, Tjitske, Marianne, Yvonne, Jeannette en Gonnie. We werden weggestart door de dames van de Heemskerkse en er stond ook een mand met versnaperingen voor onderweg. 
  Elke speelster heeft gestreden voor wat ze waard was, alleen Gonnie lukte het om de winst binnen te halen.

  Op het dakterras was het een gezellige drukte en werden de ervaringen van de dag met elkaar gedeeld. 
  Daarna was het tijd voor het diner, dat we samen met de Westfriese dames hebben genuttigd. De sfeer was erg gezellig en de dag werd nog eens gezamenlijk doorgenomen. 
  Over twee weken spelen we op de Old Course Amsterdam, dan zijn de dames van de Heemskerkse onze tegenstander. 

   

  Gonnie

 • 3 april: 1ste competitie wedstrijd: A’dam Old Course – Waterland op de Zaanse

  3 april: Eerste competitiewedstrijd: Amsterdam Old Course – Waterland op de Zaanse

  In 2019 werd ons team kampioen in de 3e klasse en dus volgde er promotie naar de 2e klasse. Daar hebben we helaas twee jaar op moeten wachten maar op 3 april was het dan eindelijk zo ver. Met een paar aanpassingen in ons team vertrokken we vol goede moed naar de Zaanse waar we onze eerste strijd van het seizoen zouden aangaan met Amsterdam Old Course.

  Op papier hebben de dames van AOC een veel lagere handicap dan ons team maar met matchplay weet je het nooit.. De weersvoorspellingen waren bewolkt met een zonnetje maar dat bleek op de baan toch iets anders en werden we overvallen door regen- en zelfs hagelbuien. Het resultaat na de ochtend partijen was een gelijkspel voor Juana/Marleen en de andere twee koppels hebben helaas verloren.

  Tijdens de lunch kwam onze teamgenoot Gro ons nog even succes wensen en na een heerlijk broodje kroket en een soepje waren we weer opgewarmd en klaar voor de singles.

  Marleen ging als eerste van start en kwam verrassend met de winst (4/3) binnen. Ook de tweede single van Tjitske werd gewonnen (2/1), wat een goed begin! Helaas was de tegenstandster van Marianne te sterk en ook Juana en Yvonne konden hun single net niet in winst omzetten. Als laatste speler van ons team kwam Jannette nog met de winst binnen (3/1) en zo eindigde de middag in een gelijkspel en daar zijn we best trots op! De eindstand van deze eerste competitiedag was 11-7 voor AOC maar ons team kijkt met een positief gevoel uit naar de volgende week wanneer we gaan spelen op de Heemskerkse tegen de Westfriese.

  Marleen

 • 3 april 2022 De NGF competitie voor de dames 1/27 holes gaat beginnen!!!

  Op 3 april 2022 starten de dames 1/27 holes onder leiding van captain Marleen Huls op de Zaanse golfbaan. Zij spelen tegen de dames van A’dam Old Course. We wensen de dames veel plezier en succes toe,

  De competitie coordinator

 • Zondag 8 mei: Olympus I – Waterlandse I

  Afgelopen zondag alweer de laatste wedstrijd van deze competitie en wel tegen de koploper en gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap. Het eerste team van Olympus bestaat uit een mix van diverse type golfers van verschillende leeftijden, ervaring en nationaliteit. Maar met een heldere ambitie om te promoveren naar de eerste klasse en op termijn wellicht zelfs naar de hoofdklasse. In onze poule waren zij duidelijk het beste team en merk je dat gedrevenheid en het nodige golftalent je een eind kunnen brengen. Toch nam Waterland wederom de leiding na de drie foursomes en ook dit keer werden er twee partijen gewonnen en een verloren. Toch opvallend dat wij de hele competitie zo goed gescoord hebben tijdens de foursomes. In de meeste gevallen hadden wij toch een beduidend hogere playing handicap en in onze voorbereiding hebben wij ook niet bijzonder veel aandacht besteed aan deze spelvorm. Het gaat ons gewoon goed af!

   

  Maar, toen kwam inderdaad de middag weer en werd er voorzichtig gedacht aan het winnen van 3 singles en het zorgen voor een stunt. Die heeft er echter geen moment in gezeten. Ook al lieten de heren van Olympus zeker hier en daar een steek vallen, zij waren weer op tijd wakker en gewoon goed genoeg om een tandje bij te schakelen en de meeste wedstrijden naar zich toe te trekken. Behalve de tegenstander van Jesse, die langzaam zijn voorsprong zag verdampen en op de laatste hole zelfs zijn Waterloo vond. Toegegeven, Jesse maakte een heerlijke put om de hole en daarmee de wedstrijd te winnen. Naast de twee gewonnen wedstrijden in de ochtend, toch een kleine bonus in de uiteindelijk met 12-6 verloren wedstrijd. Aansluitend werd de zondag afgesloten met een diner waar zowaar door de captains werd teruggeblikt op de afgelopen competitie. Zeker de captain van Purmerend deed dat op een zeer kleurrijke en gevatte wijze! Dat hadden wij eerder moeten doen….

   

  Ook wij gaan als team de komende weken het seizoen afronden met een rondje golf en blikken dan met veel plezier terug op de afgelopen competitie. Ook al zijn de gewenste/gedroomde doelen niet gerealiseerd, het was super om weer competitie te kunnen spelen. En uiteraard kijken wij dan ook met een frisse blik vooruit naar volgend jaar!

   

  Als laatste, ook vanaf deze plek de hartelijke felicitaties aan Olympus I. Maar zeker ook aan ons eigen Heren II 36 holes die kampioen zijn geworden!! Mooi dat ons tweede herenteam volgend jaar een niveau hoger gaat spelen. Dat daagt hopelijk de nodige spelers uit om zich te melden voor een van de twee 36 holes teams.

   

  Namens Heren I 36, hartelijke groeten en veel plezier bij de clubwedstrijden! Alexander Hagen

 • Zondag 1 mei: Waterlandse I – Spaarnwoude I

  Na een Paasweekend rust, waren wij op 24 april gastheer. Onze baan lag er puik bij en er stond een straffe wind. Met een heerlijke lunch, afsluitende borrel en chipwedstrijd naar de 18e green, hebben wij weer een goed visitekaartje afgegeven!

  Vervolgens met opgeheven hoofd naar Texel, voor onze derde wedstrijd tegen Spaarnwoude. Een zonnig Texel, met voor lokale begrippen weinig wind. Om de baan toch iets makkelijker te maken…. De eerste lus was nog niet helemaal wedstrijdklaar, maar was ondanks een wintergreen en enkele gesloten backtees uitdagend genoeg. En bovendien een aardige opmaat naar de lastige tweede 9. Glooiende en smalle fairways, een opkomende wind in de loop van de dag, een zeer taaie rough en rijk geonduleerde greens. Echt linksgolf! Het onderschatten van de tegenstanders in de 2e klasse is voorbij, dus door twee gewonnen foursomes hadden wij wederom een goed gevoel door de 4-2 voorsprong na de ochtendwedstrijden. Even tijd om te lunchen op het terras van het fraaie nieuwe clubhuis en om onze kansen voor de middag in te schatten!

  Die kansen waren na de wedstrijden in de ochtend en het wennen aan de baan, zeker hoopvol! Maar geen garantie voor succes. De foursomes teams van Spaarnwoude waren minder sterk dan hun singles. De magere score van een gewonnen single en een gelijkspel was niet voldoende om de wedstrijd naar ons toe te trekken (7-11). Waar de hoop nog was gevestigd op de fragiele lichamelijke toestand van de heren van Spaarwoude, bleek het doorzakken in diverse Texelse kroegen juist te zorgen voor vleugels. Een verdiende overwinning voor Spaarnwoude. En helaas het wat ongezellige slot van de dag door het noodgedwongen snelle vertrek van de teams om toch tijdig de pont te halen. Evengoed een supermooie dag op een schitterende baan! Volgende week sluiten wij op zondag 8 mei onze competitie al weer af, dicht bij huis op Spaarnwoude!

  Groeten, Alexander

 • Zondag 10 april: De Purmer I – Waterlandse I

  Na de wat stroeve start tegen de Texelse, traden wij de tweede wedstrijd aan tegen de heren van de Purmer. Door hun gastheerschap tijdens de seizoensopening, hadden wij nog geen beeld gekregen van de speelsterkte van onze tweede tegenstander. Ook speelden wij zelf in een iets gewijzigde opstelling en was het een stuk warmer en aangenamer weer. De baan van de Hoge Dijk ligt er traditiegetrouw goed bij, met over het algemeen snelle greens. Ondanks enkele gelegenheidskoppels in de ochtend, waren wij deze wedstrijd wel in staat om met een voorsprong de foursomes af te sluiten (2-4). Twee wedstrijden gewonnen, een verloren. De lunch smaakt dan altijd net even beter!  

  Verwachtingsvol startten wij aan onze singels in de middag. Een iets ingekorte par 4 om mee te starten en de bekend lunchdip achter je te laten. Al ras bleek dat de heren van de Purmer de lunch beter verteerd hadden en in verschillende wedstrijden een kleine voorsprong namen. Drie singles winnen om de wedstrijd over te streep te trekken, lijkt een makkelijke opgave na een goeie start in de ochtend. Het lukte ons om in ieder geval twee wedstrijden te winnen, waardoor de vijfde wedstrijd van Robbert Wals de doorslag zou geven. Ondanks de nodige strijd/gezwoeg tijdens de wedstrijd en een achterstand bij het afslaan op hole 18, kwam de ware matchplayspeler in Robbert bovendrijven. Als je een down staat op de tee van 18 en je sleept er nog een half punt uit en daardoor een gelijkspel voor je team, dan voelt dat uiteraard als een overwinning!    

  Restte ons niets anders dan op een zonnig terras na te genieten van ons gelijkspel en uiteraard de gemiste putjes, de strokeplay scores en onovertroffen ijzers te bespreken! Op naar de volgende wedstrijd.

   

 • Zondag 3 april: Waterlandse I – De Texelse I

  Lang hebben wij uitgekeken naar de start van deze competitie en afgelopen zondag was het zover! Na de Corona onderbreking heeft er een herindeling van onze poule plaatsgevonden en spelen wij de meeste van onze wedstrijden rond Amsterdam. Zo ook de eerste wedstrijd op Purmerend tegen onze enige “exotische” tegenstander De Texelse. Bij aankomst bleek de baan nog bedekt met een bescheiden deken van vorst. Maar ondanks dit winterse tafereel, werd al snel duidelijk dat er gewoon op zomergreens gespeeld zou worden.

  Toen ook het koffieapparaat eindelijk was opgestart en de warming up was afgerond, konden wij starten op de ons bekende gele en witte lus. Het zou de start zijn van een koude, lange en winderige dag. De opgewarmde fairways waren niet in topconditie, dus het plaatsen was geen overbodige luxe. Maar De Texelse bleek een (te) taaie tegenstander. Weliswaar met vergelijkbare hcp’s, maar gerealiseerd in winderige eilandomstandigheden. De kunst om met deze omstandigheden om te gaan, was zeker in hun voordeel. Keken wij met de lunch nog tegen een overbrugbare achterstand aan van 2-4, de eindstand van 5-13 gaf helaas een duidelijk beeld van de onderlinge verhoudingen.

  M.a.w. de kop is eraf! Wij verkeren nog niet in topvorm, dus alle ruimte voor een sterker vervolg van onze competitie. Komende zondag 10 april tegen De Purmer op De Hoge Dijk, wat een schitterend affiche!

  Met sportieve groet, Alexander Hagen

 • 3 april de NGF competitie voor de heren 1/36 holes gaat beginnen!!

  Het team onder leiding van captain Alexander Hagen speelt zondag 3 april de 1ste wedstrijd tegen de heren van de Texelse Golf club op de baan van Burggolf in Purmerend. We wensen de heren veel plezier en succes,

  De competitie coordinator

 • 3 april 2022 De NGF competitie 2022 voor de heren 2/36 holes gaat beginnen!!!

  Eindelijk is het zover voor de heren 2/36 holes. Het team onder leiding van captain Bas van Bruggen is gastheer. Maar de week spelen ze op golfbaan de Haar tegen de heren van de Westfrieze. We wensen de heren veel plezier en succes,

  De competitie coordinator

   

 • “Zonder voorspelen kun je niet winnen” – Heren-1 27 holes – 8 mei 2022.

  De Pan kampioen !! (dankzij…..) : de afsluitende dag in de derde klasse – poule H226!!

  Na de degradatie naar de vierde klasse, waarover ik u reeds vorige week helaas al mocht berichten, ging het er op de laatste competitiedag in Poule H226 in de derde klasse om spannen.
  4 teams maakten nog kans op het kampioenschap en promotie naar de vierde klasse en de beslissing zou gaan vallen op ons eigen Waterland. Olympus en de Pan met 4 punten en GVN en Hilversum, die na hun nooit verwachte remise van een week eerder beide op 3 punten stonden, maakten allen nog aanspraak op de titel.
  Dit betekende voor ons, Waterland heren 1-27, als gastheer, dat wij ervoor moesten waken dat enig externe factor door een van de teams gebruikt zou kunnen worden als mogelijk excuus voor het mislopen van de titel.
  Daarom dienden wij, heren-1 27, ons te focussen op een perfect gastheerschap op deze laatste competitiezondag.

  Eerst werd vroeg in de ochtend de baan geÏnspecteerd en door Pascal en Raymond nog even in orde gemaakt.  

  Daarna was de ontvangst van de teams, met koffie en appeltaart met slagroom als vanouds.
  De driving range gereed gemaakt voor de bezoekende teams. Kortom: we konden beginnen!
  Eerst werden nog even onze Ezzie’s getest, waarbij een van de spelers van GVN de val van de dag maakte, wat de pret overigens niet kon drukken.

  Reeds in de ochtend tekende zich al de eerste contouren van een mogelijke beslissing zich af. De Pan ging tegen GVN rusten met een 6-0  voorsprong na de foursomes, terwijl Olympus met een achterstand 4-2 tegen de Hilversumsche aan een prima verzorgende lunch konden beginnen. Zelfs het met opzet enige tijd achterhouden van de kroketten, en het bewust later aanvullen van de broodjes om zodoende de Pan te helpen werd door de meeste spelers niet opgemerkt.

  Onder een stralende zon met toch wel een aardig briesje, werden vervolgens de singles afgewerkt.
  Een geweldige inhaalrace ontspon zich. Olympus zette vol aan en wist hole-na-hole de druk op te voeren. Zou de Pan stand kunnen houden tegen GVN? Kortom het werd ongemeen spannend.

  Maar eerst nog een fantastisch verzorgde turn na hole-9, met toastjes Paling en Haring, een frisje of watertje. En natuurlijk onze nieuwste ontdekking het Holybitter, aangetroffen in een lokale stokerij in Holysloot. (Reeds in de dertiende eeuw werden aan “Holesloot” door graaf Floris V  bepaalde privileges toegekend). Holybitter is een alcoholisch bittertje gestookt van lokale kruiden zoals de Stinkende Gouwe (Chelidonium majus voor de kenners), Brandnetels, Engelwortel en Duizendblad. 

  Ik bedoel maar: dat doen ze ons nergens na in de NGF-competitie!!

   

   

  Na de turn viel de beslissing. De Pan wist met 12-6 de wedstrijd tegen GVN te winnen en de 13-5 winst van Olympus tegen de Hilversumsche was dientengevolge net niet voldoende om zich boven de Pan te nestelen! De eindstand: Olympus en de Pan gelijk in punten maar een beter saldo van slechts een punt in partijpunten!! (zeg maar doelsaldo).

   

   

  De Pan 1 kampioen, felicitaties aan de mannen van Captain Lensink!!

  Na de benodigde speeches, cadeaus van GVN voor alle captains, een trofee voor de Pan, en een goed diner keerde een ieder huiswaarts.

   

   

   

  Uw Chroniqueur.

   

  Epiloog.

  Het is 3 uur zondagnacht. Buiten schijnt een volle maan en ik besluit nog een glaasje Holybitter met een goede sigaar in de zwoele avondlucht te nuttigen. Even terug denken aan deze competitie. Een leuke poule? Zeker! Mooie banen? Absoluut. Weer leuk gehad als team. Getraind, geoefend, oefenwedstrijden, voorspelen op alle banen en uiteindelijk de competitie. Jammer van de degradatie, maar volgend jaar maar weer proberen uit de 4de klasse te komen.
  “Zonder voorspelen win je niet” placht de captain van de Pan te zeggen, en zij hebben als enige (voor zover ik weet) ook voorgespeeld op Waterland om zich optimaal voor te bereiden.
  Maar……… bedenk ik mij dan opeens. Kampioen word je natuurlijk ook alleen als, nadat je zelf van je grootste concurrent (Olympus) verliest, de grootste concurrent (Olympus) ook een keer verliest….

  Precies! Van de Waterlandse op wedstrijddag 2. Geen dank!!

   

 • Het doek valt voor de heren-1 27 in de derde klasse!! (1 mei 2022).

  Heren-1 27 degradeert!! (1 mei 2022).

  Allerlei bespiegelingen zijn de afgelopen week de revue gepasseerd. Alle mogelijke scenario’s, (op één na maar daarover later meer), waren besproken, berekend, her-berekend en gevisualiseerd.
  De opdracht was simpel. In ieder geval winst op de Pan-1 en verlies van de Hilversumsche of GVN in hun onderlinge wedstrijd zou moeten volstaan om het derde-klasse-schap veilig te stellen.

  Met het inschakelen van onze coach door sommige teamleden voor extra training, voorspelen op de Hoge Dijk, analyse van onze tegenstander en  een duidelijk strijdplan, was de voorbereiding van de heren-1 zoals gewoonlijk optimaal.

  Dus op zondag 1 mei, onder een morgenstond met nogal wat goud in de mond, werd er afgereisd naar de Hoge Dijk, op de grens tussen ons Amsterdam en het reeds in 1048 in kronieken genoemde Abecenwalda (Abcoude voor de jongeren onder ons), alwaar golfclub Olympus domicilie houdt. Het beloofde prima weer te worden.
  Na een prima ontvangst met koffie en iets lekkers werd er alras koers gezet naar de driving-range om de spieren los te maken.

  Stipt om 11 uur sloegen Rado en Pascal de eerste bal in de eerste greensome wedstrijd tegen hun tegenstanders van de Pan, gevolgd door René en Raymond en als laatste Charles en Edgar.
  Onze coach en trainer Daniël had zich inmiddels ook gemeld om dit spektakelstuk te bekijken en onze moraal een flinke oppepper te geven. (Thx coach!)

  Na de nodige schermutselingen, het nodige geluk aan de zijde van de Pan-1 en een verbeten strijd kwamen wij binnen voor de lunch met een 5-1 achterstand. Pascal en Radostin wisten hun partij gelijk te houden terwijl Raymond/Rene (2 down) en Charlie/Edgar (5 down met 3 holes te gaan) hun meerdere moesten erkennen in hun goed spelende tegenstanders.
  En hoewel het een zonnige dag was met prachtig weer trokken figuurlijke donkere wolken zich samen aan de einder.

  Dit betekende dat in de singles er 4 partijen gewonnen moesten worden en één gelijk gespeeld om de zege alsnog naar ons toe te trekken.
  Of dit lukte? Nee dus.
  Onder het toeziend oog van vader Rob Vrees (bedankt voor je komst Rob!) steeg zoon Pascal wel tot grote hoogte.  
  Pascal wist de eerste man van de Pan met een uitstekende winst (5/4) op een nederlaag te trakteren. Bravo Pascal.
  Radostin (4/3), Raymond (5/4) en René (ook 5/4) moesten helaas hun meerdere erkennen in hun tegenstanders.
  Charles wist in een waar gevecht met 2/1 te winnen van zijn tegenstander. Well done Charles!
  Edgar moest in de trouwe lezer van onze wedstrijdverslagen en tevens captain van de Pan-1, Arjan Lensink, zijn meerdere erkennen (5/3). Heeft de kleine kritische noot in ons vorige verslag hier voor extra motivatie gezorgd?.

  Dat betekende na de 5-1 achterstand in de morgen dat wij onze wedstrijd met maar liefst 13-5 verloren. Geflatteerd? Misschien. Te veel druk? Kan zijn. Slechte voorbereiding? Kan haast niet. Pech? Misschien ook wel.

  Maar er was nog niets aan de hand tenzij…… En ja inderdaad. Het enige scenario wat niet mocht gebeuren werd waarheid. De Hilversumsche en GVN speelden gelijk waardoor wij zijn gedegradeerd. Kwade tongen fluisteren dat het hier een salon-remise betrof om de Waterlandse uit de derde klasse te stoten, anderen beweren dat een speler van GVN….. genoeg gezegd!
  Feit is dat wij deze laatste wedstrijd niet allemaal gebracht hebben wat er in potentie in dit prachtige team schuilt.

  Volgend jaar dus weer terug in de vierde klasse, maar eerst zondag a.s. nog gastheer waar het kampioenschap nog door alle 4 andere teams in onze poule binnen gehaald kan worden.
  En dat de spanning stijgt moge duidelijk zijn uit de geruchten die de ronde doen dat de Captain van de Pan-1 voornemens is om te komen voorspelen op Waterland!

  Rest mij nog Olympus te bedanken voor het goede gastheerschap, prima geprepareerde baan en een prima ontvangst, lunch en diner.

   

  Uw chroniqueur.  

 • Heren-1 27 in nood? 24 april 2022.

  Het Degradatiespook waart rond in Poule H226 in de derde klasse.

  De heren 1 27 speelde afgelopen zondag op de Pan tegen de Hilversumsche.
  Twee van de traditioneel oudste en beste banen in Nederland waren respectievelijk onze gastheer en onze tegenstander. Vandaag onze 3de wedstrijd en wij van de Waterlandse zagen mogelijkheden om de punten mee terug naar Waterland te kunnen nemen. Na een ontvangst zonder personeel en een gesloten restaurant van het clubhuis met een eerste kop koffie en thee uit de automaat, werd dat later goed gemaakt met appelgebak met slagroom en echte koffie en thee in het schitterende clubhuis van de Pan.  Nadat wij de toss verloren  mochten wij de greensomes als 1ste starten op hole 1 met, ondanks de beschutte ligging in de schitterende bossen, met een stralende zon maar ook veel tegenwind.  
  Rado en Pascal kwamen goed uit de startblokken en konden dat de gehele 9 holes vasthouden wat dan ook resulteerde in een overwinning (3&2).
  Rene en Raymond zaten in een achtbaan van mooie ballen afgewisseld door echte errors en vergooiden het uiteindelijk op hole 8 (2 down). Jammer!
  Charles en Edgar hebben alles gegeven maar speelden tegen 2 hele degelijke tegenstanders en verloren uiteindelijk ook hun wedstrijd (4&2).
  En dat betekende dat wij met een 4-2 achterstand aan de lunch begonnen. Na een heerlijke prima verzorgde lunch en nadat wij elkaar flink wat moed hadden ingesproken begonnen wij met volle (over)moed aan de singles.

  Pascal begon prima maar kon het niet doortrekken en verloor uiteindelijk (5&3).
  Rado moest tegen een longhitter pure-sang maar kon 15 holes in de slipstream van zijn tegenstander blijven zitten om daarna kei hard toe te slaan en de overwinning uit het vuur te slepen (1 up).
  Raymond was wederom aan zijn tegenstander gewaagd. Na 2 down op hole 9 en een heerlijke versnapering op de turn kwam hij tot leven, sloeg zijn 1ste Eagle(!) ooit op hole 10 en een knappe Birdie op hole 15, en wist zijn wedstrijd om te draaien naar een winstpartij van 2 up. Een bunkershot gevolgd door een magistrale lange put op de laatste hole brachten Raymond de zege.
  Captain Rene had ook niet de grote vorm te pakken en speelde een zware wedstrijd waarin niet veel lukte. Met een 3&1 trok de tegenstander aan het kortste eind.  
  Charlie had pech. Hij moest spelen tegen de captain van de Hilversumsche en was eigenlijk kansloos vanaf hole 1 en heeft zijn krachten en skills bewaard om alles in de laatste wedstrijd tegen de Pan te geven. Hulde voor zijn sportieve inborst door de captain van Hilversum te wijzen op zijn verkeerde telling op een van de holes en de hole alsnog te delen.
  Edgar zat tijdens de lunch alweer vol met zelfvertrouwen en wist dat ook makkelijk om te zetten in een overwinning, mede dankzij zijn steady drives, meedogenloze putts en een schitterende up-en- down vanuit de bunker op hole 16, 3&2. Zelfs het uit zijn pantalon scheuren tijdens het omkleden voor het diner kon hem niet uit zijn humeur brengen, al zal de merkwaardige combinatie golfbroek/overhemd/colbert bij menig aanwezige bij de Pan de wenkbrauwen hebben doen fronsen.

  Samenvattend: We hebben onze best gedaan, de kansen zijn er geweest, er had meer in gezeten, pech sloeg toe, tegenstander had over geluk niet te klagen, maar meer dan een 10-8 nederlaag zat er kennelijk niet in. Vanaf nu staan alle pijlen gericht op onze laatste tegenstander De Pan, en dat gaan we uitvechten bij Olympus op de Hoge Dijk. Het degradatiespook heeft zijn hoofd om de hoek gestoken dus een overwinning is a.s. zondag cruciaal. Voorspelen op Olympus op dinsdag, trainen op woensdag donderdag en vrijdag, een laatste oefenrondje op zaterdag en dan zijn wij er klaar voor om zondag de belangrijke wedstrijd tegen de Pan met vertrouwen tegemoet te kunnen zien.

  Ondanks alles was het weer een top dag. Geweldige baan, heerlijk weer, een gezellige poule, prima diner, kortom een kleine pleister op de (grote) wonde.

 • Heren 1-27 : de derby tegen Olympus (10 april 2022).

  Na het debuut in de derde klasse, wat enigszins teleurstellend met verlies werd afgesloten, moest
  de Heren-1 27 afgelopen zondag aantreden voor de altijd beladen derby tegen Olympus 4.

  Na de eerste wedstrijd was het zaak om de tweede wedstrijd natuurlijk in een klinkende overwinning om te zetten en werd er dus niets aan het toeval overgelaten. Op de vrijdag voor de wedstrijd had het team zich al gemeld in Rijsbergen (bij Breda) om voor te spelen, de baan te verkennen, het lokale bier te testen en zich dus optimaal voor te bereiden op wat een heuse kraker leek te gaan worden: de derby tegen Olympus.

  Rijsbergen hoor ik u denken? Dat is toch vlak bij Zundert (sauna Diana voor de kenners)? Waarom zo ver? En Turfvaert als baan? Een van de teams in onze poule, GVN, had deze baan toegewezen gekregen om als gastheer en ontvangende club op te treden. En dat betekende dus een derby op 150 kilometer van Amsterdam en veel uren in de auto. Met een aan perfectie grenzende logistieke operatie heeft de heren-1 de trips op vrijdag en de wedstrijddag op zondag kunnen uitvoeren. Een bestel-auto voor het materiaal (thx Raymond) en een auto daarachter aan. Minimale CO2- en stikstof-uitstoot dus.

  Op zondag werd er zeer vroeg afgereisd naar de Turfvaert. Na een enkele logistieke onvolkomenheid (iets met een vergeten accu voor een trolley) waren wij ruim op tijd op de Turfvaert alwaar wij ontvangen werden met een heerlijke kopje koffie met niets erbij. Daarom zelf maar een heerlijke warme appelflap geregeld (met slagroom) om vervolgens de spieren los te gooien op de Driving Range.

  De foursomes in de ochtend liepen (bijna) perfect.
   Pascal en Radostin ontleedden de tegenstander feilloos met chirurgische precisie en brachten een 4&3 overwinning binnen.
  Captain Rene en Raymond wisten hun partij ook met de hakken over de sloot te winnen (1 up) terwijl Charly en Edgar een  voorsprong van 1 Up in diezelfde sloot op de laatste hole in het water zagen verdwijnen en zodoende gelijk speelden, AS. En dus gingen wij met een 5-1 voorsprong aan de goed verzorgde lunch. Nog maar 5 punten waren nodig om onze eerste zege in de derde klasse binnen te halen.

  De opdracht in de middag voor de singles was dus duidelijk. Twee potjes winnen en een gelijk was genoeg voor de overwinning. Pascal beet het spits af tegen een tegenstander met dezelfde (single-) handicap. En dat kwam ook tot uiting in het resultaat : AS na 18 holes.
  Radostin wist zijn partij op hole 16 al te beeindigen en won met goed spel met 3&2.
  Raymond moest na een gelijk opgaande strijd uiteindelijk zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander 3&2.
  Captain Rene kon zijn gedegen trainingsarbeid ten gelde maken in zijn partij en wist op hole 17 de zege binnen te halen: 3&1.
  Charles trof een long-hitter tegenover zich en ondanks kranig verzet wist deze de partij met 4&2 te winnen. (Boze tongen beweren dat Charles snel klaar wou zijn met zijn wedstrijd om op tijd City – Liverpool te kunnen zien).
  Edgar zag, met zijn nieuwe putter, zijn tegenstander steeds moedelozer worden als er geput moest worden en bedankte zijn tegenstander op hole 17 (na een keurig uitgeholde 4 meter-put) voor zijn komst: 2&1.

  En dat betekende een eclatante 12-6 overwinning in de derby voor de Waterlandse!!

  En natuurijk alle complimenten voor de Turfvaert! Een niet zo bekende baan, maar zeer de moeite waard. De baan, faciliteiten, horeca en diner en bediening waren prima verzorgd hetgeen door alle captain’s in hun speeches nog eens gememoreerd werd!
  Wij hebben als heren-1 27 twee keer eerder met GVN in een poule gezeten. Een keer werd er gespeeld op Lelystad en een keer op Harderwold. Beide banen zijn niet meer…. Ik hoop dat de Turfvaert dat bespaard blijft!

  Ne een gezellige diner met lange nazit met nagenoeg alle teams ( van de Pan gaf alleen de captain acte-de –presence) werd de anderhalf-uur durende terugreis aanvaard. De punten waren binnen, de derby gewonnen en dan is zo een lange rit terug toch wat aangenamer.
  Na het paasreces wacht ons de wedstrijd tegen de Hilversumsche gespeeld op de Pan. Opnieuw kunnen hier belangrijke punten verdient worden. Dus het voorspelen op de Pan is al gepland. (veel clubgenoten hebben zich al gemeld die, indien iemand van het team daarbij verstek moet laten gaan, zijn plaats graag innemen.

   

  Uw Chroniqueur.

 • Debuut Heren-1 27 in de derde klasse! 3 April 2022.

  Debuut Heren-1 27 in de derde klasse! 3 April 2022.

   Eindelijk na 2 jaar Covid en veel trainen ging de competitie weer van start.
  Het debuut van de Heren-1 27 in de derde klasse en van mijzelf (Raymond Kuiper) als speler van de Heren-1 27!

  Wij mochten beginnen op niet zomaar een baan: maar op de Hilversumsche.
  Maandag voor de wedstrijd in fantastische omstandigheden kunnen voorspelen,  de plannen lagen klaar voor de wedstrijd,

  maar toen kwam koning winter om de hoek kijken en konden al de plannen de prullenbak in.
  Dat betekende dat wij zondag op Wintergreens van start moesten. Altijd een loterij, zeker voor ons team waar het putten altijd van een zeer
  hoog niveau is!  Wij vermoeden een complot van onze tegenstanders om ons al promovendus af te stoppen.

  Onze nummers 1&2 Pascal/Rado wonnen hun greensome dubbel na goed kort spel van met name Pascal en zeer degelijke ijzers van Rado.
  Rene/Raymond verloren met 2/1 mede door dat zij de 1ste 2 holes nog niet aan stonden en kon de tegenpartij na wat kunst en vliegwerk en de put-loterij op de laatste Wintergreen de overwinning veilig stellen.

  Edgar/Charlie verloren uiteindelijk met 1 down ze gingen de hele wedstrijd gelijk op t/m de green van 9 en daar werd door de tegenstander een “Hans Klok”  bal uit de tas getoverd! Jammer mannen!

  De singles mochten we op Zomergreens spelen. Duidelijk een aktie van de Hilversumsche om ons putten te beinvloeden net nu wij aan de Wintergreens begonnen te wennen.

  Voor de Singles  vertrokken wij in de hagel en een koude straffe snijdende wind.

  De tegenstanders van Pascal en Rado waren helaas net even en beter en wonnen 1 UP. Jammer boys zondag beter.

  Over mijzelf (Raymond) kan ik kort zijn. 1 up gewonnen! Wat een droomdebuut als competitie-speler!

  Captain Rene liep vanaf het begin een beetje achter de feiten aan, kwam nog knap terug maar kon het net niet ombuigen en verloor met 1 down! Jammer Captain, maar zondag staan we er weer.
  Charlie speelde een sterke wedstrijd en was zeer te spreken over zijn Drives en uiteraard zijn korte dodelijke spel en sleepte de overwinning binnen: 1 Up ! 👍🏻💪🏻.
  Edgar heeft zijn huid duur verkocht maar 27 holes lopen (geen Handicarts, duidelijk weer een complot) kostte hem uiteindelijk de overwinning.
  A.S. Zondag 2 punten in de Handicart dan maar 🛺.
  Kortom we hebben ons uiterste best gedaan en zondag gaan we er weer vol voor.

  Ook het ontbreken van de Turn na 9 holes, (en dat voor een traditionsverein als de Hilversumsche!!) brak ons op. Geen versnapering om de inwendige mens te versterken voor de 2-de negen is waarschijnlijk debet aan onze nederlaag.

  Ik vond het super om het eindelijk mee te kunnen maken en een hele ervaring.

  Ik heb nu al weer zin in vrijdag (voorspelen op de Turfvaert)  en zondag wacht de derby tegen Olympus op Turfvaert!.

 • 3 april 2022 De NGF competitie voor de heren 1/27 holes gaat beginnen!!!

  Het heren team 1 /27 holes gaat in een nieuwe outfit, geleverd door Golfshop Kim, de 1ste competitie wedstrijd spelen op de Hilversumsche Golf Baan. De openingswedstrijd wordt onder leiding van captain Rene Veerkamp gespeeld tegen heren van GVN.

  We wensen de heren veel plezier en succes,

  De WECO (Edgar Snoijink) en de competitie coordinator

 • Heren Waterland 2 holes weet winst van 12-6 binnen te hengelen tegen Texel.

  Na een bakkie koffie op Waterland reisde Waterland 2 goed gemutst naar de baan van de Haarlemmermeersche voor de partij tegen Texel, de hekkensluiter van de competitie na 1 ronde.

  Eelco ging een weekje vissen in Frankrijk. Golfballen mag ik hopen. Als vervanger hadden we Kris van Tienen (van Senioren 1) kunnen strikken die een mooi palmares heeft. Kampioen Matchplay senioren in 2014/ 2015 en 2020. Niet de minste vervanger dus!!

  Na de gebruikelijke koffie gingen we inslaan en moesten vanaf de driving range nog 10 minuten lopen naar de eerste tee. Maar op tijd stonden we klaar voor het afroepen van de greensomes.

   

  Leuk team dat Texel! Als ik verslag lees van senioren 1 die ook tegen Texel speelde lijken daar leuke mensen te wonen. Of spelen leuke mensen juist golf? Gezelligheid troef dus maar ook geen verkeerd team qua niveau!!  Waar wij als team een bandbreedte hebben in de HC van 13-21 heeft Texel 10-26. Dat zijn op papier interessante partijen.

   

  Thibault & Tom, ons vaste eerste koppel, hadden erg sterke tegenstanders maar wisten de 1 down stand na hole 8 op hole 9 op karakter weg te werken en een mooi gelijkspel binnen te slepen. Gelegenheidsduo Kris & Cornel hadden ook prima tegenstanders die elkaar qua spel goed aanvulden maar tegen het degelijke spel van met name Kris waren onze tegenstanders niet opgewassen. Moedeloos na weer een goede pitch van Kris riep onze tegenstander ‘’daar is toch niet tegen te spelen!’’  Zegt genoeg denk ik. (2 UP).

  Arend-Jan en Erik zaten na hun winst vorige week lekker in de flow, gaven geen krimp en de tegenstander geen kans en konden na 7 holes alweer terug naar het clubhuis (3&2)

  Betekende 5-1 na de greensomes!! 

   

  Texel had de greensomes wat gemixed dus we kwamen ze niet precies in dezelfde volgorde bij de singles tegen. Thibault en Tom hadden het lastig tegen zeer degelijke spelers en moesten hun meerdere erkennen. Kris ging lekker verder waar hij in de ochtend mee bezig was en ging halverwege de match naar zijn zeggen nog wat ‘’freewheelen’’ zonder dat de winst in gevaar kwam. (4&3) Cornel stond tegen sterke tegenstander lang 2 down maar gaf gas in de 2e lus en wist gelijk te spelen.

  Erik en Arend-Jan zitten in de winning mood. Bij vraag naar de uitslag: ‘’tuuuuurlijk gewonnen !! ruim !!! ‘’ de scores 10&8 en 7&6 bevestigen dit.

   

  De eerste echte winstpartij binnen en het degradatiespook is wat uit beeld. Ook al kan je op dit hoge nivo niet degraderen…..

   

  Het bier smaakte goed op het prachtige grote dakterras met uitzicht op hole 18.

  Na gezellig diner met onze tegenstander wilden wij nog afzakkertje doen in Waterland maar daar heerste serene rust. Hoop dat ze het wel gezellig gehad hebben….

   

  Nu eerst op eieren lopen met Pasen en die tijd besteden aan trainen. Daarna naar Houtrak.

  Dan heeft Eelco inmiddels de vissen ook op het droge!!

 • 1ste wedstrijdverslag van het nieuwe team 2/ 27 holes

  Afgelopen zondag gingen wij 2 auto’s sterk richting Spierdijk, een dorpje in Noord Holland, naar de 9 holes golfbaan van ‘’de Koggen’’. Er was een positieve wedstrijdspanning bij het nieuw opgezette team bestaande uit onze Franse troef Thibault, Eelco, Tom, Eric, Arend-Jan en captain Cornel.

  Het was immers voor ons als team de eerste keer competitie en mijn rol als teamcaptain was ook nieuw. Onze voorbereiding was een training afgelopen donderdag op het korte spel onder leiding van Daniel. Het weer was echter toen zo slecht dat we het laatste deel van de training hebben getraind op het spelen van de 19e hole. Een onderdeel waar ons meeste talent in verscholen ligt.

  Wat zouden we aantreffen? Gelouterde teams die elke regel kennen en ons als broekies in de competitie zouden willen afbluffen  De term is echter niet voor niets ‘’Amsterdamse bluf’’ en wij waren het enige team uit Amsterdam. In de competitie naast gastheer de Koggen onze tegenstander van vandaag Houtrak, verder gecompleteerd door de Haarlemmermeersche en Texel. Wat betreft sterkte van de teams waren wij op papier zeker niet de beste. Waar wij zitten tussen 14 en 22 HC hadden de andere teams een bandbreedte van 9-17.

  De ontvangst was uiterst vriendelijk. De captain van de Koggen was ook voor eerste keer captain en ik zou veel van hem leren die dag. Vooral het slim uitbesteden van werkzaamheden viel me op.

  Maar dat merkt ons team wel als wij gastheer zijn over een aantal weken.

  Na koffie en appeltaart gingen we inslaan waar men met mandjes ballen ons opwachtte. Allemaal zeer luxe. Nog sterker: de gehele golfbaan was gereserveerd voor onze competitie.

  We starten met de greensomes in de volgorde Thibault & Tom, Eelco & Cornel , Eric & Arend-Jan. Houtrak had ook een nieuw opgezet team (van de 36 teams daar !!! ) en de sfeer was prima.

  De tegenstanders van Eelco & Cornel waren zeker geen regelpuristen en de sfeer was echt vriendschappelijk. Eelco & Cornel stonden na 8 holes 2 down en daar was het mee gebeurd.

  Moet gezegd worden dat we zeker goede kansen hadden om een beter resultaat neer te zetten.  Echter onze tegenstander vulden elkaar goed aan. Voorbeeld : Wij leggen onze afslag op een PAR 3 van 125 meter op 1 meter van de vlag. Tegenstander links in hoge gras buiten de green en achter een heuveltje. Dat zou voor ons een zekere PAR zijn en goede kans op birdie. Zij moesten vanuit die positie de PAR nog maar zien te redden!! De korte pitch zag er goed uit, het balletje dreigde zelfs in de buurt van de vlag te komen……en viel !!!! Ongelooflijk !! Dan wordt de put van een meter wel heeeeel lang en die ging net naast…..toch nog verlies van de hole. Maakt nog wel wat uit.

  Thibault & Tom speelden gelijk tegen goede tegenstanders en Eric & Arend-Jan wisten de partij knap binnen te slepen. Stand 3-3 na de greensomes.

  Daarna een perfect geregelde lunch in het clubhuis die we echter snel achter de kiezen moesten hebben want de aanvangstijd van de singles dienden zich al aan. Individueel bleek het lastig. Dankzij  een op de baan aangeboden sauzijnenbroodje en een ‘’schnaps’’ wisten Arend-Jan en Cornel de single nog te winnen maar werden de overige 3 singles verloren. Daarmee eindigde de wedstrijd met een 11-7 verlies waardoor de 2 wedstrijdpunten mee naar Houtrak gingen. Aangezien Haarlemmermeersche met 12-6 won van Texel staan we nu wel bovenaan rechterrijtje…..

  Het was te koud om buiten te zitten ondanks een fel zonnetje maar binnen konden we ons verlies wegdrinken met goede tapbiertjes en een door de gastheren van Koggen, aangeboden zeer goed verzorgd warm buffet. Na de dankbetuigingen van de captains aan de ontvangende ploeg gingen wij toen Texel opstond om de veerboot te halen ook weer richting Amsterdam.

  Afdronk: heel gezellige dag en leuk om te doen! En de weg naar Parijs is nog lang……

   

 • 3 april 2022 De NGF competitie voor de heren 2/ 27 holes gaat beginnen!!!

  Het nieuwe team heren 2 /27 gaat 3 april 2022 beginnen op de golfbaan de Koggen. Onder leiding van captain Cornel Walraven spelen de heren geheel gesponserd in mooi nieuw tenue tegen de heren van Houtrak. We wensen de heren veel plezier en succes toe,

  De competitie coordinator

 • Verslag 6 mei Heren senioren 1

  Aan al het leuke komt een einde. Ondanks het feit dat het team van Senioren 1 net geen kampioen is geworden hebben wij het handhaven in de 3e klasse toch gevierd als een ware kampioen. Dit tot grote verbazing en lichte irritatie van alle overige teams. Het verslag van de wedstrijd wil ik beperken tot het feit dat het tot het einde toe spannend was. Het 10-8 verlies is natuurlijk heel jammer maar het voelt niet echt als een verlies. Gelet op de sterkte van de overige teams hadden wij ingezet op handhaving in de 3e klasse en dat was al een hele uitdaging. Aan onze kleine nederlaag liggen diverse factoren ten grondslag. Deze zijn reeds te pas en vooral te onpas intern besproken en blijven voer voor de nodige anekdotes. De details zal ik u besparen, maar er zal een onafhankelijke commissie worden opgericht om de vinger op de zere plek te leggen met als doel om de volgende keer deze, volgens sommige,  beginnersfouten uit te sluiten.

  Ik wil mijn koppelmaatje Han Prinsen bedanken voor zijn jarenlange bijdrage aan de diverse Waterlandse Competitieteams. Han heeft helaas besloten om te stoppen. Wij zullen de MVP van Senioren 1 zeker gaan missen! Daarnaast wil onze reserve en grootste supporter Guus Vlieger bedanken voor het continue stand-by staan. Vooral die vier dagen op de boot naar Texel waren zwaar voor hem. Mijn dank gaat natuurlijk ook uit naar Kris en Ronald, Sijmen en René (Snip en Snap). Wij hebben laten zien dat wij als hecht collectief ons kunnen meten met de sterksten. Volgens jaar gaan wij wederom een gooi naar de titel doen.

  Ik wil ook namens ons team René Veerkamp bedanken voor alle inzet die hij in zijn rol als competitiecoördinator heeft gedaan om dit alles mogelijk te maken. Tot slot een woord van dank voor onze voorzitter (en zijn baas) voor het aanwezig zijn op de slotdag en de heerlijke biertjes die zij meegebracht hebben.

  Frank van Ballegooij
  Captain Senioren 1Verslag 8 mei

 • Verslag 29 april 2022 Heren senioren 1 op cruise naar Texel

  De boot in op de Texelse………               

  Na een zware en vermoeiende Amsterdamse Koningsdag vertrok ons eerste seniorenteam al op donderdag 28 april naar Texel. Zes man in drie auto’s gingen vol goede moed richting Den Helder. Vooraf was alles tot in de puntjes geregeld, tickets voor de veerboot van TESO, starttijden en buggy’s op De Texelse en een gezellig hotelletje middenin het dorpje De Koog. Ons team heeft geen perfectionist a la van Louis van Gaal nodig, wij schikken ons wel naar de creatieve hand van captain Frank. Na een vlotte overtocht over het Marsdiep kwamen we aan op ons grootste Waddeneiland en na een korte rit doemde De Cocksdorp op. Op zich maar een klein, lullig gehuchtje maar wel met een schitterende golfbaan van De Texelse Golfclub. Het voorspel was geweldig, gladgeschoren greens en prachtige fairways, die golfden over een duinachtig landschap alsof je je op Venus bevindt. Als er minpuntjes over te baan te vermelden zijn, dan gaat dat niet verder dan de vele GUR die er nu tijdelijk is op de eerste negen, door een recente maar wel grondige baanrenovatie.

  De eerste dag zorgde voor wisselende scores, maar voorspelen is toch maar een soort van oefening, en het levert natuurlijk ook geen competitiepunten op. Tijdens een gezellige baanevaluatie in het fraaie, nieuwe Clubhuis van De Texelse begon onze voorbereiding pas echt. Zo vlakbij zee gaan een paar Skuumkoppen er wel in en het was maar goed dat de neef van Han, Adriaan Prinsen, geen dienst had tijdens ons korte ritje naar ons hotel, waar onze parkeerplaatsen keurig waren vrijgehouden. Inchecken, de koffertjes droppen op de prima kamers en snel over naar deel twee van de evaluatie, waarvoor we deel van de hotelbar hadden gereserveerd. Na de nodige ballen en biertjes tijd voor ‘the quick shower’ en al heel snel stond een taxibusje klaar om ons naar een geschikte dinerlocatie te voeren. Het grappige is dat veel van de restaurants op de Texelse duinen een paalnummer hebben, net als wij de holes nummeren. Voor ons werd gedekt in Paal 17. Misschien is het daar wel misgegaan, onze kracht ligt immers op de 19e. Het eten was prima, de drank ook, enige smetje was het feit dat ons taxibusje nu gehandicapt verder moet na een krachtige ingreep van Ronald.   

  Na een korte nachtrust en een goed ontbijt was het tijd voor ‘Matchday’. Wij moesten het opnemen tegen de senioren van Houtrak, waarbij het opvallend was dat hun hoogste handicapper op papier nog lager scoort dan onze allerlaagste handicapper. Bij de soep en kroketten konden we ze nog net bijhouden, door de 3-3 tussenstand. Frank en Han wonnen met 3/1 en Ronald en Kris scoorden een zwaar bevochten puntje met AS. Jammer dat René en Sijmen het net niet wisten te redden, enig excuus daar bij was dat Snip verkouden was en Snap het niet begreep. De singles moesten dus de doorslag geven en helaas viel het kwartje precies de verkeerde kant op. Het werd 10-8 voor Houtrak, na verliespartijen van René met 5/6, Han met 2/4 en Sijmen bij wie het laatste puttje net niet wilde vallen 0/1. Kris wist een puntje te scoren na zijn partij die eindigde in AS en er waren wel lichtpunten door de winstpartijen van een messscherpe Ronald met 2/1 en captain Frank met 3/2. Onbegrijpelijk dat die laatste nog steeds een bijnaam heeft die verwijst naar de intimiteit van de lady’s.

  Door deze nederlaag is de strijd in onze poule weer helemaal open. De mannen van Houtrak staan bovenaan met 5 punten, maar zijn uitgespeeld en hebben de laatste dag alleen nog een rol als gastheer. Wij treffen daar de senioren van Heemskerk, die met een opmars bezig zijn na hun 10-8 overwinning op de Noordwijkers. Bij winst komen wij op 6 punten en zijn de bloemen voor ons, zodat  we het volgend jaar in de Tweede Klasse mogen proberen, maar bij een verliespartij kunnen we zo nog maar in de kelder belanden en moeten we het in een Klasse lager gaan doen.    

 • Verslag 15 april heren senioren 1 op een hele Goede vrijdag

   

  Goede Vrijdag …………………

             

  Vrijdag 15 april 2022, het was Goede Vrijdag en het resultaat van het eerste heren senioren team deed extra eer aan die dag. Als je de handicapverschillen met de overige teams in onze poule vergelijkt, dan zouden wij de gedoodverfde degradant moeten zijn. Nou zou dat doodverven prima passen in deze tijd van geschilderde Paaseieren, maar gelukkig overtreffen onze scores alle verwachtingen met  vlag en wimpel. Niks geen degradatieplaats, De Waterlandse staat fier bovenaan in onze zware poule met De Noordwijkse, De Texelse, De Heemskerkse en Houtrak. Na de eclatante 13-5 overwinning van vorige week werd het nu een stuk spannender, maar uiteindelijk konden we een mooie 10-8 overwinning aan onze zegekar binden. Bij de afsluitende speeches durven sommige concurrerende captains al te reppen over titelaspiraties…..

  Deze tweede competitiewedstrijd waren de senioren van De Heemskerkse onze gastheren, en in de baan namen wij het op tegen De Noordwijkse. De 3-3 tussenstand die op het bord stond bij de kroketten en de soep voorspelde al een spannende strijd. Bij de doubles kon ons eerste koppel met Ronald en Kris het helaas niet bolwerken tegen het koningskoppel van Noordwijk (2 down, 3 te gaan). Het tweede koppel met René en Sijmen, ook wel Snip & Snap genoemd, sleepte er een duur puntje uit (all square) en ons derde koppel met Frank en Han wist zo waar te winnen (2 up, 1 te gaan). Tja, en dan gaat zo’n lunch er wel in en het smaakte nog naar meer ook, dat bleek uit de scores van de singles. Onder aanmoedigingen van reservespeler Guus deelde onze eerste speler René heel knap de punten met een zware single handicapper van Noordwijk (all square). Voor nummer twee Ronald was het jammer dat de oefenstof van onze pro Daan nog niet helemaal bij hem is doorgedrongen, hij moest dan ook capituleren (2 down, 3 te gaan), maar nummer drie Kris zorgde voor de eerste winst in de singles (3 up, 1 te gaan). Nummer vier Han trok alle registers open en zorgde voor een eerste voorsprong na zijn winst (3 up, 2 te gaan). Onze nummer vijf is captain Frank, hij liet het weer gelijk worden, door uit beleefdheid de punten aan Noordwijk te schenken (0 met 2 te gaan). Op dat moment stond er een 8-8 tussenstand op het scorebord. De laatste partij met Sijmen moest het oordeel vellen en De Noordwijkse werd het er een van Salomon, want met een fraaie overwinning (2 up en 1 te gaan) was de totaalwinst voor ons met 10-8. Ongekend, twee gespeeld en vier punten. ‘Good old’ Han loopt bijna tachtig jaar mee in deze derde klasse, maar heeft zoiets nog nooit meegemaakt, hij liep dan ook rond met zo’n brede grijns dat je er bijna een buggy in kon parkeren.

  Door onze late start en de partijen die vaak voortduurden tot de laatste holes werd onze biertijd aanzienlijk verkort, en juist op dat vlak staan wij ons mannetje als de beste. Hoe het mogelijk is dat onze captain een tussencalculatie stuurde waarin de bodem van onze pot in zicht komt, is dan ook onbegrijpelijk? Gemiddeld twee glaasjes en nog effe een snelle douche en we moesten al aan tafel voor het diner. Jullie zullen begrijpen dat we van pret op de kippendijen hebben geslagen en dat we het neusje van de zalm uit de pastaschotels hebben geplukt. Na een vloeibaar toetje werd het de hoogste tijd om onze overwinning met het thuisfront te delen. Volgende week zijn wij de gastheren en kunnen we gelukkig bijtijds aan het bier. We kunnen dan rustig in de wachtstand om te zien of de mannen van Houtrak onze koppositie weten over te nemen. Hun captain waagde die voorspelling uit te spreken, maar wij rekenen op een revanche van Noordwijk, want die zullen zich toch niet een tweede keer de kaas van het brood laten eten? Na onze thuisronde hebben wij dan nog twee kansen, en het moet wel heel raar lopen als er dan toch nog een degradatiespook om de hoek komt opduiken.  

 • Verslag 8 april Senioren 1 op de Noorwijkse tegen de Texelse

  Vrijdag 8 april mochten de routiniers van senioren 1 eindelijk de weide van de mooie Noordwijkse Golfclub in. De dagen ervoor was het weer zo dramatisch dat ons enthousiasme enigszins werd getemperd. Groot was de opluchting dan ook dat de weergoden op onze hand waren. Een schitterende zonnige dag met relatief weinig wind. Kortom, optimale omstandigheden voor een goed rondje golf.

  Wij mochten spelen tegen het eerste seniorenteam van de Texelse. Gelukkig had onze captain zich totaal niet voorbereid en kwam de schok van de toch wel lage handicaps van onze tegenstanders als een kleine verrassing en begon hij zich toch wel wat lichte zorgen te maken over het te behalen resultaat. Deze negatieve gedachten bleken totaal ongegrond te zijn. Dankzij een ijzersterke opstelling werden alle greensomes door ons relatief simpel gewonnen. Kris en Ronald 3/2, René en Sijmen 2/1 en Han en Frank ook 2//1. Bij die laatste partij moet ik opmerken dan Han de sterren van de hemel speelde. Geen ligging was hem te moeilijk en ik kan het weten want ik heb hem alle uithoeken van de baan laten zien.

  Na een uitstekende lunch was het tijd voor de singles. Ook onze gastheren waren ook ontwaakt en gingen ons toch nog maar wat informatie geven over de baan en de mogelijkheid tot plaatsen. Beter laat dan nooit. René beet de spits af en bracht een keurige 2/1 overwinning binnen tegen een single handicapper. Ronald had de eer om te strijden met de andere single hcp-er en moest helaas het onderspit delven. Kris en Han hadden hun goede vorm van de ochtend meegenomen naar de middag en kwamen met een hele mooie 6/4 en 4/2 binnen. Voor Frank bleek het gemis van Han toch te groot en leed, na een zware strijd tegen de captain van de Texelse, een kleine, te verwaarlozen 1/2 nederlaag. Sijmen had een taaie tegenstander en moest alle 18 holes knokken om uiteindelijk gelijk te spelen. Het resultaat was een door niemand verwachte 13-5 overwinning voor de Senioren 1 van de Waterlandse. 

  Het was een eer en een genoegen om tegen het leuke team van de Texelse te mogen spelen. Het was een sportieve strijd die na afloop met een gezellig hapje en drankje werd afgesloten. Wij waren wel al snel door onze consumptiebonnen heen. Onze captain had nog de ijdele hoop dat de vooruitgang ook bij de Noordwijkse was doorgedrongen, maar nee hoor. Alle captains moesten speechen. De ontvangst op de Noordwijkse was overigens prima verzorgt.

  Wij hebben nu ook wat meer inzicht over de sterkte van de andere teams. Volgende week mogen wij aantreden op de Heemskerkse Golf en spelen wij tegen Noordwijkse 6. Gelet op het verschil in handicaps gaat dit voor ons ook weer een behoorlijke uitdaging worden, maar ik heb er geloof in dat als wij de strijd aangaan er nog wel eens een verrassende uitslag uit de bus kan komen. In matchplay is tenslotte niets zeker en is alles mogelijk.

  Frank van Ballegooij
  Captain Senioren 1
  Waterlandse Golfclub

 • 8 april 2022 De NGF competitie voor de heren 1 senioren gaat beginnen!!!

  De heren 1 senioren starten vrijdag 8 april op de Noordwijkse golfbaan. Onder leiding van captain Frank van Ballegooij spelen zij tegen de heren van de Texelse Golf Club. We wensen de heren veel plezier en succes toe,

  De competitie coordinator,

   

   

 • Verslag heren senioren 2 op de Hilversumsche tegen Hoogland

  Op dinsdag 26 april voorgespeeld op de mooie gastvrije baan van de Hilversumsche golfclub met vier man, heel nuttig, ook al omdat het baanboekje eigenlijk te weinig  informatie geeft. Het ligt er prachtig bij, fairways zijn glad gemaaid, geünduleerd zodat je bal eindeloos door stuitert en rolt. En de greens glad en snel.

  Op vrijdag met ons team er heen, captain Lorenzo heeft zich door supersub Fred laten vervangen, nu zijn we met Gerlof(cpt), Kevin Paul Jan Fred en drivertovenaar Rob.

  We staan bovenaan in de poule dus de kampioensaspiraties beginnen te kriebelen.

  Na koffie en koek de baan in, in de greensomes gaat het stroef, slechts eenmaal winst en Hoogland staat met 4-2 voor. Oef, dat moet anders: vanmiddag nog beter ons best doen!

  Na een lekkere lunch weer op pad volop strijd in de baan: Gerlof brengt 1 punt binnen, de tegenstander van Kevin ziet zijn afzwaaiers steeds via een boom op het midden van de fairway belanden, zodat zijn winst van 2 en 1 naar zijn zin wat bescheiden uitvalt, maar toch 2 punten! Paul ziet zijn tegenstander steeds beter in zijn spel komen terwijl bij hemzelf het omgekeerde gebeurt 4 en 3 verloren. Jan wint gewoon op kwaliteit en brengt 4 en 3 winst binnen. Daarna wordt het best lang wachten drie van ons zitten, omgekleed en met een biertje in de hand op het bankje bij de laatste green als Fred binnen komt, hij laat ons lang in spanning en springt dan op, 2 en 1 gewonnen, Daarna slaat Rob zijn derde slag op 1 meter van de pin, zijn tegenstander ploetert in de bunker en capituleert op de  par-score van Rob die goed is voor 1 up. Eindstand 11-7. De Pan wint met 17-1 van AOC dus staan nog 7 wedstrijdpunten voor, doch zijn uitgespeeld.

  Volgende week op de Pan hebben we het in eigen hand!

 • Verslag competitiewedstrijd 22 april Heren Senioren 2 tegen De Pan 5

  Op vrijdag 22 april op Amsterdam Old Course (AOC). De dag voor de wedstrijd hadden 4 leden van Senioren 2 voorgespeeld en 3 daarvan ‘voor gegeten’.

  Bij het voorspelen werd meteen duidelijk dat de bal op de snelle, maar geonduleerde en zwaar gesneden greens onvoorspelbare routes richting en langs de holes kon nemen. En bij het vooreten (zonder onze doorgewinterde vegetariër Rob uiteraard) van de voortreffelijke braai die de dag erop ook op het menu zou staan, werd duidelijk hoe een goed stuk vlees uit de rookoven kan smaken. Dit itt hetgeen onze gasten en wij helaas mochten proeven tijdens onze eigen gastheer dag bij aanvang van deze competitie.

  Wellicht kan een stageplek worden geregeld, want de kok legde graag aan uw verslaggever uit hoe hij tot dit geweldige resultaat kwam. Dan de wedstrijd tegen de Pan, het team ‘to beat’ om kans te maken op de eindoverwinning was de algemene opinie. Op de eerdere wedstrijddagen werd door de captain van de Pan imponerende speeches gehouden over o.a. de historie van deze illustere en oudste club van Nederland uit 1884 !

  Het heeft echter ons spel niet echt kunnen beïnvloeden, want onder een stralende hemel sloegen Gerlof en Paul als eersten af kwamen zij nooit down te staan. Op hole 3, een redelijk korte par 4 maar met een zeer listige en lastige green kon zelfs een birdie worden genoteerd ! De tegenstanders kwamen zeer onder de indruk en hadden hierop geen antwoord zodat een 3/1 winst kon worden geschreven. Lorenzo en Jan kwamen in hun partij ook geen moment in gevaar, met name door de geweldige approaches van Lorenzo en mochten 2/1 noteren. Kevin en Rob bleken zeer steady spelende tegenstanders te hebben, kwamen goed terug van een achterstand maar op hole 9 werd het 1 down, zodat we de greensomes afsloten met een mooie 4/2 overwinning. Bij de singles waren de krachtsverhoudingen nog duidelijker in ons voordeel met 4/3 overwinningen voor Gerlof en Jan, een 2/1 voor Kevin tegen de captain van de Pan en een 1/0 voor Paul waardoor de eindoverwinning die dag ons niet meer kon ontgaan. Lorenzo deelde de punten en helaas bleek dat de toverdrives van Rob op de par-3 holes van deze baan niet mochten baten, want de uitslag van deze laatste partij was een winst van 4/3 voor de tegenstander.

  Een zeer geslaagde wedstrijddag met maar liefst 13 punten voor de Waterlandse Heren Senioren 2, die tot hilariteit van velen werd afgesloten met een Pan-speler die na het verkleden in St. Nicolaas[1]kostuum tevoorschijn kwam, opgeduikeld in het Prins Bernardkamertje dat deze club nog altijd in gereedheid houdt voor het geval dat…. –

 • Verslag 15.4.2022 Heren Senioren 2 op Golfclub Hoogland tegen A’dam Old Course 2

  Op de eerste competitiedag 8 april waren wij op Waterland gastheer voor de andere vier teams in onze poule, A’dam Old Course 2, Hilversumsche 8, De Pan 5 en Hoogland 1. Een goede kans dus om de tegenstand eens goed te bekijken en alvast een game-plan te maken voor onze eerste wedstrijd op 15 april. Er was gelijk een goede sfeer tussen de teams. De eerste overwinningen die dag waren voor De Pan 5 (14-4) tegen Hoogland 1 en voor A’dam Old Course (11-8) tegen Hilversumsche 8.

  Afgelopen vrijdag was dus voor ons de eerste wedstrijd tegen A’dam Old Course 2, op de gezellige golfclub van Hoogland. A’dam Old Course had vorige week een klinkende overwinning geboekt en dus was het vanzelfsprekend dat de messen geslepen waren voor deze Amsterdamse derby. Ons team bestaat deze competitie uit Gerlof Groenewoud, Lorenzo Mariana, Kevin van Niele, Paul Olsthoorn, Jan Mens en Rob Ligtelijn, met als vaste reserves Harry Groenemeijer en Fred Mensen. De playing handicaps van de tegenstanders waren beduidend lager dan de onze en daarom had captain Lorenzo goed nagedacht en was met een spannende opstelling gekomen voor de dubbels in de ochtend.

  De eerste dubbel van Gerlof en Paul ging helaas nipt verloren met 1 down, maar gelukkig wonnen Lorenzo en Jan wel gemakkelijk met 5/3 en ook Kevin en Rob wisten eenvoudig te winnen met 4/2. Dus de ochtend werd goed afgesloten met een 4-2 voorsprong voor de Waterlandse. Maar de strijd was nog niet beslist en we moesten ’s middags in ieder geval nog 6 punten binnen weten te halen voor de overwinning.

  Gerlof begon ’s middags met de eerste single en na een ietwat stroefe start wist hij uiteindelijk door goed kort spel en door goed te putten nog gemakkelijk te winnen met 4/2. De tweede single van Lorenzo was er eentje met twee gezichten. Al snel had hij een klein gaatje geslagen en hij wist dit lang vol te houden totdat zijn tegenstander ineens de geest kreeg en alsnog de laatste holes wist te winnen, waardoor Lorenzo de wedstrijd nipt verloor met 1 down. Beter verliep de derde single van Kevin, die met steady en goed spel de wedstrijd naar zich toe trok met 4/3. De vierde single van Paul ging in het begin lang gelijk op, maar ook hij wist een klinkende overwinning binnen te halen met 3/2. De benodigde 6 punten voor de overwinning waren nu in ieder geval binnen. Maar natuurlijk wilden wij daar nog wel 4 punten aan toevoegen. Helaas werd de vijfde single van Jan op de laatste hole verloren met 1 down, maar wel na een spannende strijd. De zesde en laatste single van Rob werd gelukkig weer gewonnen met 3/2, zodat de einduitslag een 12-6 overwinning voor de Waterlandse is geworden.

 • 8 april 2022 De NGF competitie voor de heren 2 senioren gaat beginnen!!!

  Vrijdag 8 april 2022 starten de heren 2 senioren als gastheer onder leiding van captain Lorenzo Mariana op de Waterlandse Golf Baan. We wensen de heren veel plezier en succes toe,

  De competitie coordinator,

 • Verslag Najaarscompetitie TEAM 1 woensdag 26 oktober 2022

  De laatste wedstrijd in de Najaarscompetitie op De Hoge Dijk. 

  We starten met de singles op de Holendrecht-lus: vlakke en voornamelijk rechte holes, niet heel spannend. Marianne zette een goede score neer van 18 punten en later bleek dat dit goed was voor een extra wedstrijdpunt. Ook Gonnie deed goede zaken met 17 stablefordpunten.

  Daarna volgde de Bullewijk-lus waar we de greensomes speelden. Deze lus is een ander verhaal: heel afwisselende holes: doglegs, hoogteverschillen en grote en lastige  greens. Heel leuk om te spelen. Tjitske en Marianne scoorden 17 punten en Gonnie en Gro 16. Onze totale score die dag was 83 punten maar koploper Olympus wist 84 punten te behalen evenals Zeegersloot. Dat was jammer voor ons.

  De heren van Olympus en die van de  Westfriese gingen de strijd aan om de eerste plaats in de poule maar de Westfriezen waren deze dag niet in vorm scoorden 0 wedstrijdpunten en eindigden daarmee als laatste in de poule. Het kan verkeren…

  De eindstand in onze poule is:    1) Olympus met 19 wedstrijdpunten en 311 stablefordpunten

                                                            2) Zeegersloot met 14 wedstrijdpunten en 292 stablefordpunten

                                                            3) Waterlandse met 11 wedstrijdpunten en 293 stablefordpunten

                                                            4) Westfriese met 11 wedstrijdpunten en 282 stablefordpunten

  Het was een mooie Najaarscompetitie met sportieve wedstrijden en leuke mensen in de poule.

  Tjitske.

 • Verslag Najaarscompetitie TEAM 1 woensdag 19 oktober 2022

  De 3de najaarscompetitie-wedstrijd op Westwoud.

  Alweer een mooie dag om te golfen. We (Marianne, Tjitske, Gonnie en Gro) spelen op Westwoud en beginnen met 9 holes singles op de “oude” lus. Leuke holes die geaccidenteerd zijn, wat je niet zou verwachten in het platte Westfriesland. Er is maar één hole met water, een par 3 maar daar hebben wij Waterlanders natuurlijk geen last van.

  De singles verlopen niet slecht en misschien zit er een extra wedstrijdpunt in met een score van 17 punten in ons team. Later zal blijken dat er nog een paar spelers met dit aantal zijn maar ook iemand met 18 punten. Jammer maar helaas.

  De volgende 9 holes waar we de greensomes spelen zijn heel anders: vlakker, water en open zodat de wind een partijtje mee blaast. We halen een redelijke score binnen maar de Westfriezen  met wie wij vandaag spelen blijken toch net iets beter gescoord te hebben op hun homecourse.

  De uitslagen zijn verrassend: Olympus, de koploper scoort 0 punten, Zeegersloot ,die nog géén wedstrijdpunten had behaald,  pakt uit en heeft de beste dagscore met 6 punten én nog een extra punt voor de beste singlescore. Petje af. De Westfriese behaalt 4 punten en de Waterlandse 2 wedstrijdpunten.

  Het was weer een leuke dag met een plezierige wedstrijd op een mooie en goed onderhouden baan.

  Volgende week is de laatste competitiewedstrijd op Olympus.

  Tjitske.

 • Verslag Najaarscompetitie Team 1 woensdag 12 oktober

  Onze tweede najaarscompetitiewedstrijd is op Zeegersloot.

  Ons team moet Gonnie vandaag missen maar we hebben in Erna een goede vervangster gevonden en zij zal met Gro spelen.

  Marianne en Tjitske beginnen maar de start is wat gehaast want die is een half uur eerder. Dit tot groot ongenoegen van onze flightgenoten, de heren van Olympus.

  We willen proberen de score van vorige week te verbeteren toen we als team twee wedstrijdpunten behaalden.

  De singles  spelen we op de Griendbaan, een (lastige)  polderlus met nogal wat water in het spel. Dan volgen de greensomes op de Heuvelbaan. Dit is een leuke lus met veel hoogteverschillen (zoals de naam al aangeeft), je waant je in het buitenland.

  We doen betere zaken dan vorige week en eindigen op de tweede plaats die dag, dat levert 4 wedstrijdpunten op.  We staan nog steeds derde in het totaal klassement maar slechts één punt verwijderd van nummer 2. Olympus gaat aan de leiding en de hekkensluiter is Zeegersloot.

  Het was een prachtige dag en na het spelen kunnen we met alle spelers nog even op het terras zitten en in een goede sfeer genieten van  een drankje en hapje.

  De volgende keer spelen we op De Westfriese. We hebben er zin in.

  Tjitske.

 • Verslag Najaarscompetitie Team 1 woensdag 5 oktober

  Woensdag 5 oktober mochten wij op Waterland het spits afbijten voor de Najaarscompetitie.

  De teams van Zeegersloot, Olympus en de Westfriese waren mooi op tijd en konden in alle rust genieten van koffie met appelgebak en daarna zich voorbereiden op de wedstrijd.

  Deze keer zitten wij in een poule met twee herenteams, één gemengd team en ons damesteam. Elk team bestaat uit vier personen.

  Wij spelen 9 holes single en aansluitend 9 holes greensome. Er zijn 12 wedstrijdpunten te verdelen: 6 voor de beste score, dan 4 en 2 en 0 punten. Ook kun je nog een extra wedstrijdpunt verdienen met de beste individuele score.

  Onze flightgenoten waren een dame en een heer van Zeegersloot. Mijn instelling was aanvankelijk fout want ik speelde om de winst van de hole maar werd door Marianne gecorrigeerd dat het geen matchplay was,  maar dat je een zo goed mogelijk stableford score moet neerzetten. Dit vraagt toch om een andere tactiek.

  De singles verliepen redelijk maar bij de greensome lieten we toch wat steken vallen. Bij Gonnie en Gro was het andersom.  De heren van Olympus behaalden 6 punten, de Westfriese 4 +1, wij 2 punten en Zeegersloot 0 punten. De volgende wedstrijd is op Zeegersloot en dan ga wij zeker proberen om onze score te verbeteren.

  De mensen van Zegersloot waren enthousiast over de baan. Ze hadden een saaie baan verwacht maar vonden het een afwisselende en uitdagende baan. Ja, en wel veel water….

  We sloten de dag af met een drankje en borrelhap.

  De Najaarscompetitie is een heel andere vorm dan de Voorjaarscompetitie, maar zeker zo leuk om te spelen.

  Tjitske.

 • Team 1 woensdag najaarscompetitie 2022

  De najaarscompetitie gaat weer van start en we hebben vier teams ingeschreven.  We hebben 2 teams die spelen op de woensdag en 2 teams die spelen op zondag.

  We wensen het team olv captain Marianne Feenstra veel succes en plezier toe,

  Het 1ste team speelt woensdag 5 oktober thuis en hebben de volgende clubs in de POULE W23 

 • Verslag Najaarscompetitie Team 2 woensdag 26 oktober en 2 November

  Na drie dagoverwinningen werd de vierde wedstrijd gespeeld op golfbaan De Hoge Dijk. Bij een vierde dagwinst was de kans groot dat we ons zouden plaatsen voor de landelijke finaledag.
  Bij het uitdelen van de scorekaarten waren de playing handicaps ingevuld door het ontvangende team. Bij controle bleek dat bij een van ons het playing handicap een puntje te laag was ingevuld. Zeer relevant, want aan het einde van de dag werden we voor de vierde keer op rij dagwinnaar met een punt verschil. Hiermee plaatsten we ons voor de landelijke finaledag die 2 november werd gespeeld op de Keppelse Golfclub.

  TEAM 2 WOENSDAG naar FINALE DAG 2 november

  Voor de finaledag had de NGF de spelers ingedeeld in tweeballen. Wij waren in de eerste flights ingedeeld en kwamen zodoende als eersten binnen. Bij het uitwisselen van de scores bleek dat we wisselvallig hadden gepresteerd. Na zo’n twee uur wachten was de prijsuitreiking daar. Wij waren als zevende geëindigd, het team van de Wouwse Plantage werd afgetekend winnaar. De sfeer was evenals tijdens poulefase ontspannen, we hebben een fijne dag gehad en zijn een ervaring rijker.

  Nogmaals dank aan René die als competitie coördinator veel zaken op de achtergrond heeft geregeld.

  Hans

 • Verslag Najaarscompetitie Team 2 woensdag 19 oktober

  Vorige week meldde ik u dat na twee overwinningen er toch wat
  verwachtingen waren ontstaan. Deze week speelde we op Spaarnwoude,
  waarover later meer. Want ik realiseerde me dat dit team voor de lezer
  nog geen gezicht heeft. Wie zijn deze spelers eigenlijk?

  Bezoekers op de woensdagen of zaterdagen kennen ze wel. De nestors die
  in alle jaargetijden aanwezig zijn. We hebben het over spelers die
  weten wat winnen is, winnaars van NGF-competities, clubkampioenschappen, clubtoernooien                                          en recent nog tweede werden in de landelijke finale van de handicart bokaal.

  Het kan dan ook geen toeval zijn dat dit team na drie speelronden reeds poulewinnaar is!  

  Ook deze derde dag werden we afgetekend dagwinnaar. Bij winst volgende week
  moet blijken of we genoeg punten hebben gehaald om door te gaan naar
  de landelijke finale.

  O ja, als u nog niet weet wie deze spelers zijn, kom dan eens langs op
  de woensdag of zaterdag.
  Hans

 • Verslag Najaarscompetitie Team 2 woensdag 12 oktober

  Deze woensdag hadden wij de eer om onze mede-competitors te ontvangen op onze baan. Onze competitie coördinator had met de exploitant afspraken gemaakt over de ontvangst (koffie/thee en appelgebak) en een bittergarnituur na afloop. Grote waardering bij de deelnemers, dank René en Roland voor dit alles!

  En dan de wedstrijd zelf. Voor aanvang vragen en discussies over een aantal playing handicaps, verbazing over een speler die uit een duidelijke out of bounds positie verder wilde spelen en een speler die de tweede negen vrolijk instapte bij een handicart. Je zou er haast door afgeleid worden, maar niets bleek minder waar. Voor de tweede keer op rij werden we dagwinnaar en gaan nu fier aan kop in poule. Volgende week spelen op Spaarnwoude, inmiddels zijn er toch wat verwachtingen ontstaan. We houden u op de hoogte.

  Hans

 • Verslag Najaarscompetitie Team 2 woensdag 5 oktober

  Woensdag 5 oktober was het zover, onze eerste wedstrijddag in de Najaarscompetitie. We waren vooral benieuwd naar de sfeer, losjes en informeel of met het mes tussen de tanden? En hoe bevalt de opzet? Geen matchplay variant, maar stableford scores die de daguitslag bepalen.

  De eerste wedstrijd speelden we op golfbaan Westwoud. Een prima ontvangst, een korte briefing en vervolgens de baan in. Wat als eerste opvalt is dat teams door elkaar ingedeeld worden. In ons geval werd een flight ingedeeld met een koppel van de KLM, geen hoogvliegers deze dag. Onze andere flight was ingedeeld met een koppel van Spaarnwoude, hogere handicaps en dus veel slagen mee.

  Qua sfeer kan ik kort zijn, die is inderdaad losjes en informeel. Hierbij helpt het dat er totaal maar 16 spelers zijn. Dat maakt het lekker overzichtelijk.

  En dan de opzet. Tja, als je als team meteen de dagwinnaar bent dan val er niets te klagen. Al blijft het gevoelsmatig wel raar dat je niet een directe tegenstander in de baan hebt.

  Daguitslag:
  1) Waterlandse 2
  2) Spaarnwoude 2
  3) Westfriese 3
  4) KLM 1

  Volgende week spelen we op ons eigen Waterland. Ik ben benieuwd hoe de scores zich verhouden tot de andere banen.

  Captain tegen wil en dank,
  Hans Hilster

 • Team 2 woensdag nacompetitie 2022

  De najaarscompetitie gaat weer van start en we hebben vier teams ingeschreven.  We hebben 2 teams die spelen op de woensdag en 2 teams die spelen op zondag.

  We wensen het 2de team woensdag olv captain Hans Hilster veel plezier en succes toe,

  Het 2de team speelt woensdag 12 oktober thuis en hebben de volgende clubs in de POULE W25

 • 23 oktober 2022 TEAM 1 zondag najaarscompetitie

  Feit: we staan bovenaan met 1 punt verschil

  Feit: het was erg gezellig

  Feit: ik kan niet tellen

   Dus dank Dolf van Olympus, want toen ineens klopte de uitslag wel. En zeker ook veel dank voor top teamwork aan Astrid, Edgar en Ronald!

   De jonge mannen van de Old Course deden weinig slagen en wonnen met 97 punten, terwijl Hoogland juist wel heel erg veel slagen maakten, goed voor 62 punten. Olympus kreeg het extra punt en kwam op 94+1 punten. Wij haddel allemaal een boven de 30 score! en sloegen 96 punten bij elkaar. Mijn totaal van 30 punten werden weggegumd. Eigenlijk had ik dus weer niet hoeven komen en ook de derde wedstrijd kunnen overslaan….

   Maar ja ik wilde toch die bitterballen of liever nog; de kaassoufflétjes. Dus best lekker 18 holes gespeeld om daarna wijn te drinken en de bittergarnituur weg te snacken. Tijdens het spelen dacht ik soms, ik kan het, maar soms ook, mmmmm handicap 54 is ook ok. Maar goed, het weer zat mee en het was gezellig in de flight, dus het was een mooie zondag.

   Dus volgende week spant het erom. Maar we zijn een topteam dus ik heb er alle vertrouwen in.

   

  Tot dan

  Cara

   

 • 16 oktober 2022 TEAM 1 zondag najaarscompetitie

  16-10-2022, 2e speeldag najaarscompetitie ZONDAG 1

   

  Spijtig dat we ondanks onze training niet mee konden doen aan de marathon van Amsterdam.
  Maar we moesten kiezen tussen het hardlopen en golfen in de najaarscompetitie. Dat Edgar met zijn handicart niet het marathon parcours op mocht gaf ons het laatste zetje in de goede richting. Op naar de Hoge Dijk dus.

  Zonder onze “until-now-not-yet-playing-captain” Cara werden we warm ontvangen in het clubhuis van Olympus met een lekker kopje koffie. Golfbaan de Hoge Dijk lag er verraderlijk mooi bij met een flauw herfstzonnetje, best wel een stevig windje en prachtige tinten groen van clubverstikkende rough. Voorwaar geen makkie dus.

  Alle 4 Waterlandertjes hadden de dag voor deze wedstrijd nog wat aan techniek en tactiek geschaafd tijdens de commissie-cup, dus de verwachtingen waren hooggespannen.

  Te hoog blijkbaar.

  Edgar waande zich met al dat groen aan de blackjack tafel in het casino en bracht precies 21 punten binnen. Het zal de wedstrijdspanning voor Ajax-Excelsior geweest zijn.
  Onze birdy-queen Astrid scoorde de meeste birdies van alle deelnemers maar zag behalve veel vogeltjes ook veel hindernissen en rough in de baan en bleef op 28 punten steken.
  Ronald zette zijn seizoenstrend door en kan volgende week weer een extra slag benutten. Na 9 holes brak het onder zijn knieën en na 12 holes vanaf zijn schouders. Verbazingwekkend dat hij uiteindelijk nog 30 puntjes leeterlijk wist binnen te slepen.

  Kansloos dus, dat Waterland zou je denken. Maar waar Feyenoord vorig seizoen Cyriel Dessers had, heeft Waterland ZONDAG 1 met Marleen haar eigen SUPERSUB. Ik zag in de flight voor mij drie heren steeds moedelozer naar de rode tee sjokken achter een vrolijk fluitende Marleen aan. Met 35 punten weer een van de twee beste spelers van de dag. Als er nog wat geld in die Rotterdamse  crowd funding pot voor Dessers zit weet ik wel een bestemming.

  Uiteindelijk een toch nog verdiende tweede plaats deze dag met 5 winstpunten. Het lijkt een nek-aan-nek race te worden tussen Olympus en Waterland in deze poule. Gezamenlijk bovenaan met 12 wedstrijdpunten.

  Volgende week worden de Godenberg-bewoners getest op de Waterlandse. Zouden ze over water kunnen lopen . . . . . of er moeite mee hebben ?

   We zullen het zien. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.

  De vierde man.

   

 • 9 oktober TEAM 1 zondag najaarscompetitie

  Zondag 9 oktober

  Na enthousiaste geluiden van andere teams over de Najaarscompetitie besluiten we ons in te schrijven en hopen we dat we niet geteisterd zullen worden door najaarsstormen. De speelvorm is 18 holes stableford, waarbij de drie beste scores tellen.

  Op de eerste speeldag bestaat het team uit de dames Marleen, Michelle, Yrma en Astrid. De andere 3 teams hadden in totaal 1 dame.

  We reizen af naar Hoogland een 9 holes baan in de buurt van Amersfoort. Hoogland is een korte, compacte baan, maar de doglegs, strategisch geplaatste bunkers (ik heb er veel gehad), en af en toe een waterhindernis, maken het een uitdagende baan. Buiten de fairways waren er allerlei mooie soorten paddenstoelen te bewonderen.

  Onze thuisspelende flightgenoot wees ons op iedere teebox op mogelijke gevaren en gaf de ideale speellijn aan. Meestal werd het advies opgevolgd, een enkele keer werd toch voor de ‘Tiger line’ gekozen. De fairways waren goed onderhouden, de greens geonduleerd, moeilijk te lezen en traag.  

  Naar de scores kijkend was het ook een moeilijke baan. Slechts 2 spelers die hun handicap hebben gespeeld, waaronder Marleen met 36 punten. Dit leverde een extra punt op voor de Waterlandse!  Uiteindelijk hebben we 97 stablefordpunten gescoord waarmee we net 1 punt meer hadden dan Olympus. Met 7 wedstrijdpunten in de pocket gingen we na een goed verzorgde borrelplank en een gezellige napraat op het terras weer huiswaarts.

  Astrid

 • Team 1 zondag NGF nacompetitie 2022

  De najaarscompetitie gaat weer van start en we hebben vier teams ingeschreven.  We hebben 2 teams die spelen op de woensdag en 2 teams die spelen op zondag.

  We wensen het 1ste team zondag olv captain Cara de Vlaming veel plezier en succes toe,

  Het 1ste team speelt zondag 9 oktober de 1ste wedstrijd op de golfbaan van Hoogland. Op 23 oktober spelen zijn de laatste wedstrijd thuis. Ze hebben de volgende clubs in de POULE Z40

 • Zondag 9 oktober Najaarscompetitie Team 2

  We trappen af met de competitie op Golfbaan Veldzijde te Wilnis, niet een verkeerde baan om te spelen. In de Corona tijd zijn ze aardig bezig geweest om de baan nog spannender te maken. De Greens waren dat al, enige nadeel zoals bij vele banen dat ze nu geprikt zijn.

  Maar wat een mooi weer hadden we, een kadootje zo in oktober. Net als vorig jaar hebben we weer leuke mensen ontmoet. Het is een gemixt gezelschap van man/vrouw en jong/oud. Doordat het Stabelford spelen is met eigen handicapverrekening maakt het daarom niet uit wie er mee doet, als je maar je gezellige muts 😊 opzet.

  Al dachten we zelf (Marjolijn Lubbers, Yvonne Pinxteren en mijzelf) dat we individueel er niet veel van gebakken hadden, viel het qua punten wel mee. Jan Bosbaan viel voor ons in daar Macky Pierik een weekje oversloeg. Gelukkig heeft de invaller het goed gedaan en daardoor zijn we 2e geworden met 4 wedstrijd punten, prima voor zo’n eerste wedstrijd met Greens die wij niet gewend zijn. Volgende wedstrijd 16 oktober op onze eigen baan, hopelijk in ons voordeel.

  Danielle Streur

   

 • Team 2 zondag nacompetitie 2022

  De najaarscompetitie gaat weer van start en we hebben vier teams ingeschreven.  We hebben 2 teams die spelen op de woensdag en 2 teams die spelen op zondag.

  We wensen het 2de team zondag olv captain Danielle Streur veel plezier en succes toe,

  Het 2de team speelt zondag 9 oktober de 1ste wedstrijd op de golfbaan van Veldzijde. Op 16 oktober spelen spelen zij thuis. Ze hebben de volgende clubs in de POULE Z38